Jasper Pääkkönen

Jasper Pääkkönen
Finnish

Pyöräily on mahtava tapa nähdä Helsingin eri kasvoja. Jossakin aina tapahtuu jotain, oli kellonaika mikä tahansa.

Jasper Pääkkönen on helsinkiläinen näyttelijä ja yrittäjä. Hänen yhdessä Antero Vartian kanssa omistamansa yleinen sauna ja ravintola Löyly Helsingin Hernesaaressa on tutustuttanut myös ulkomaalaisia turisteja suomalaisen saunomisen saloihin. 

Pääkkönen on näytellyt muun muassa tv-sarjassa Viikingit. Hän on näytellyt myös esimerkiksi Ku Klux Klanin jäsentä Spike Leen ohjaamassa elokuvassa BlacKkKlansman.

Pääkkönen on varttunut Kumpulassa ja asunut koko aikuisikänsä Helsingin ydinkeskustassa – osin siksi, ettei ole halunnut hankkia autoa. Usein kesäiltoina hän hyppää pyörän selkään ja rullailee kaverien kanssa kaupungin katuja.                                                                           

Jasper Pääkkösen Helsinki on pieni kylä, jossa melkein kaikki tuntevat toisensa. Samaan aikaan Helsingissä on eloisaa kaupunkikulttuuria. Ulkomailla ollessaan Pääkkönen kaipaa kotikaupungistaan eniten ihmisten rehellisyyttä.

”Kun minulla on vieraita Los Angelesista, vien heidät karaokebaariin. Niistä onkin tullut ehdottomia must do -juttuja, jotka jokainen heistä haluaa kokea uudelleen. Karaokebaareihin kiteytyy suomalainen hulluus, outous ja tietynlainen rehellinen junttius. Saatan laulaa tunnelmasta riippuen vaikka heviä tai suomalaista iskelmää."

Your local guides
Tee oma #myhelsinki. Lisää paikkoja ja tapahtumia omaan Helsinki-listaasi.
#00d7a7