Iida & Nelli

Nelli & Iida
Finnish

Aina ei tarvitse lähteä keskustaan, koska kaikkialla on meininkiä

Iida Riilas ja Nelli Silander ovat molemmat paljasjalkaisia helsinkiläisiä. Ystävykset tutustuivat toisiinsa yläasteella pelatessaan Malmin Palloseurassa.

”Huomasimme nopeasti, että huumorintajumme kohtaavat, ja aloimme hengailla treenien lisäksi myös vapaa-ajalla. Nuorena myös asuimme lähekkäin, ja sen takia näimme usein.” He arvostavat kotikaupungissaan sitä, että kiinnostavaa tekemistä ja ihmisiä on ympäri kaupunkia, ei vain keskustassa. ”Kaikkialla on meininkiä. Odotan kesäisin juuri sitä, että pääsen ihmisten joukkoon”, Silander sanoo.  Riilas ja Silander pitävät myös siitä, että luonto on Helsingissä aina lähellä. ”Tulee ulkoiltua tosi paljon”, Riilas sanoo.

Hän asui useita vuosia Sörnäisissä mutta muutti vähän aikaa sitten takaisin entiseen kotikaupunginosaansa Pohjois-Helsinkiin. Silander on asunut koko aikuisikänsä Herttoniemessä, mutta nyt hän on muuttamassa yhteen poikaystävänsä kanssa ja samalla lähemmäs lapsuudenkotiaan Pohjois-Helsingissä. ”Kotini lähellä on tenniskenttä, ja talvisin pääsen helposti hiihtämään. Tykkään urheilla, en vain istua paikoillaan. Tapaan usein kavereitakin liikunnan merkeissä”, Riilas sanoo. Myös Silander hyödyntää kotinsa lähellä olevia ulkoilumaastoja. Hän kehuu Helsingin lukuisia liikuntapaikkoja, joista monet ovat maksuttomia.  ”Harrastan liikuntaa laajasti. Pelaan futista, tennistä, sulkapalloa sekä padelia ja käyn ulkokuntosaleilla.”

Suomen kansalle televisiosta tutut ystävykset pörräävät mielellään myös Helsingin keskustassa ja käyvät ravintoloissa, terasseilla, ostoksilla sekä kavereiden kanssa puistoissa istumassa. ”Täällä on lyhyet välimatkat ja julkisilla liikkuminen on kätevää”, Silander tiivistää. ”Helsinki on monipuolinen kaupunki, josta saa kaiken haluamansa nopeasti”, Riilas jatkaa.

Your local guides
Tee oma #myhelsinki. Lisää paikkoja ja tapahtumia omaan Helsinki-listaasi.
#00d7a7