Ringa Manner

Finnish

Vielä jonain päivänä kutsun itseäni helsinkiläiseksi.

“Lapsuudessa Helsinki oli Kauppatori. Tulimme bussilla Rautatientorille ja sitten kävimme torilla käppäilemässä ja söimme jätskit”, kertoo Ringa Manner, artisti ja musiikin tekijä. Mannerin elämä oli lapsena ja nuorena Vantaalla mutta Helsingissä käydessä vierailtiin sedän luona Torkkelinmäellä, Kalliossa. “Se oli wau ja tuntui niin hienolta paikalta. Minulle oli luksusta, että oli kerrostaloja ja että asunnon ovi avautuu rappuun. En edelleenkään tiedä hienompaa ääntä kuin hyvin öljytty kerrostalon ovi, joka menee sulavasti kiinni ja sanoo naks.”

Lukion lopussa Manner oli mukana perustamassa bändiä ja sen myötä tie vei Helsinkiin. Nykyisin hän kiertää keikkapaikkoja artistina niin oman vasta ilmestyneen soololevyn myötä kuin Ruusut-, The Hearing- ja Pintandwefall-kokoonpanoissa.

Mannerin kotoisimmat nurkat Helsingissä löytyvät Kalliosta ja Vallilasta, joissa hän on molemmissa asunut. Erityisen rakkaita ovat Kolmannen linjan seudut Kallion kirkon vieressä. Entistä paremmin haluaisi oppia tuntemaan Punavuoren, Töölön tai Meilahden. “Rakennukset ovat siellä niin kauniita, että voisin vain kulkea ja ihastella. Sitten etsisin kivan kahvilan, jossa saisin ajateltua rauhassa.”

Vaikka helsinkiläisyyttä on takana jo liki 12 vuotta, ei Manner silti ajattele olevansa oikeasti helsinkiläinen. “Tunnetasolla olen kyllä, mutta vantaalainen identiteetti on edelleen myös todella vahva. Ehkä joskus koittaa sekin päivä, kun kutsun itseäni helsinkiläiseksi!”

Your local guides
Tee oma #myhelsinki. Lisää paikkoja ja tapahtumia omaan Helsinki-listaasi.
#00d7a7