Krisse Salminen

Krisse Salminen
Finnish

Helsingistäni löytyy kaikkea mekkokaupasta kaalipiirakkaan!

Näyttelijä ja stand up -koomikko Kristiina ”Krisse” Salminen viettää Helsingissä aikaansa mieluiten kahviloissa ystäviensä kanssa. Hän pitää kotikaupungissaan ystävien lisäksi merestä, saarista, puistoista, vanhoista rakennuksista ja lukuisista tapahtumista. ”Helsinki ei ole liian iso, mutta löydän silti täältä aina uusia paikkoja.”

Salminen asui kymmenvuotiaaksi asti Hollolassa ja sen jälkeen Lahdessa. Hän vietti parikymppisenä yhden kesän kommuunissa Helsingin Katajanokalla, koska oli saanut kesätöitä Kaivohuoneelta. Salminen ihaili rantamaisemia ja Tuomiokirkkoa, kun hän pyöräili töihin ja myöhemmin kotiin auringon noustessa.

Kun Salminen valittiin juontajaksi kouluaiheiseen Breikki-televisio-ohjelmaan, hän muutti Hakaniemen kauppahallin viereen. Asunnossa oli aiemmin asunut hänen isoveljensä, joten Hakaniemi oli tuttu paikka. Nyt Salminen on asunut puolisonsa, lastensa ja koiransa kanssa kymmenen vuotta omakotitalossa Tapanilassa. Sieltä pääsee junalla vartissa keskustaan. ”Asun ihanassa puutaloyhteisössä. Halusin samanlaisen tunnelman kuin minulla oli lapsena Hollolassa: kyläyhteisön, jossa voi poiketa naapurin pihalle skumpalle ja tunnelma on muutenkin kuin Astrid Lindgrenin saduista.”

Salminen pitää myös lähellä sijaitsevasta Fallkullan kotieläintilasta. Hän uskoo asuvansa Tapanilassa vielä eläkkeelläkin. ”Ei täältä tarvitsisi oikeastaan edes lähteä keskustaan.” Näyttelijä arvostaa sitä, että Helsingin asuinalueissa on paljon valinnanvaraa. ”Voi asua ihan sykkeessä tai lähes maalaistunnelmissa, kiitos kattavan julkisen liikenteen.”

Your local guides
Add events and places to make your own #myhelsinki
#00d7a7