Mikko Silvennoinen

Finnish

Helsingissä tuntee olonsa maailmankansalaiseksi.

Televisiotoimittaja-juontaja Mikko Silvennoinen muutti Kiihtelysvaarasta Helsinkiin vuonna 1995, kun pääsi päivittäin livenä lähetetyn Jyrki-nuortenohjelman juontajaksi.  ”Se oli ensimmäinen työpaikkani. Kaikki oli suurta, ihmeellistä ja jännittävää.” Sopeutumisessa helpotti se, että osa vanhoista kavereista oli myös muuttanut kaupunkiin. Parasta Helsingissä ovatkin Silvennoisen mielestä juuri kaverit. Hän on ehtinyt saada paljon ystäviä asuttuaan pääkaupungissa yli 20 vuotta.

”Helsinki on myös turvallinen, helppo ja viihtyisä.”

Silvennoinen arvostaa sitä, että Helsinki on ”sopivan kokoinen kaupunki”. Täällä on pääkaupungin palvelut ja tapahtumat, mutta liikkuminen julkisilla, polkupyörällä tai kävellen on nopeaa. Silvennoinen on omistanut 13 vuotta siirtolapuutarhamökin lyhyen pyörämatkan päässä kotioveltaan Töölöstä. Hän viettää siellä puolet öistään touko-syyskuussa.

”Pohjois-Karjalasta kotoisin olevana minua jaksaa ihmetyttää, että tontillani kasvaa päärynäpuu.” Silvennoiselle on tärkeää, että Helsinki on monipuolinen ja avoin. Hän myös kehuu Helsingin ruokatarjontaa, etenkin sitä että kaupungista löytyy paljon eri maiden ruokakulttuuria edustavia ravintoloita. ”Täällä tulee vähän maailmankansalainen olo.”

Silvennoista huvittaa se, kuinka Helsingissä lomailevat, muualla asuvat kaverit ihmettelevät, miksi helsinkiläiset juoksevat raitiovaunuun, vaikka seuraava tulee kymmenen minuutin päästä. ”Varmaan se tuntuu lyhyeltä odotukselta, jos maalla kulkee bussi kerran tunnissa. Toisaalta eihän turistilla ole kiire.”

Silvennoisen mielestä helsinkiläisen asiakaspalvelun taso on parantunut. ”Lisäksi etenkin nuoret ovat nykyisin todella ystävällisiä ja esimerkiksi neuvovat avuliaasti eksyneitä.”

Your local guides
Tee oma #myhelsinki. Lisää paikkoja ja tapahtumia omaan Helsinki-listaasi.
#00d7a7