Mikko Kuustonen

Mikko Kuustonen
Finnish

Ilahduttavinta Helsingissä on epämääräinen katuhaahuilu.

Laulaja-lauluntekijä Mikko Kuustonen on kaivosmiehen kuusilapsisen perheen kuopus. Hän muutti Leppävirralta pääkaupunkiseudulle opiskelemaan vuonna 1979. Äiti oli kuollut, ja Kuustonen muutti ensiksi isänsä kanssa Vantaalle. Jo koululaisena hän oli käynyt usein Helsingissä vanhempien sisarustensa luona.

”Minulle oli jo lapsena selvää, että muutan stadiin.” Kuustonen pitää Helsingissä ennen kaikkea kävelemisestä. ”Rakastan hyvää kahvilakulttuuria, terasseja, puistoja ja erityisesti merta, mutta epämääräinen katuhaahuilu on ilahduttavinta.” 

Kuustosella on puolisonsa kanssa kaksi kotia: toinen Kampissa Vanhan kirkkopuiston eli Ruttopuiston liepeillä ja toinen Mäntyharjulla. ”Helsinkiin palaaminen tuntuu siltä, että elämä tulvii syliin. Se on energisoiva fiilis.” Kuustosen työ sisältää paljon ideoimista ja kirjoittamista. Muusikko saa eniten oivalluksia kävelyretkillään.

Hän on huomannut, että moni muualla asuva ei tiedä, kuinka paljon Helsingissä voi saada luontoelämyksiä. ”Yksi tuttavani ei tajua, miten Helsingissä voidaan puhua siitepölyallergiasta, koska eihän Helsingissä ole puita! Vaikka asun Kampissa, voin aamulla herätä linnunlauluun.”

Kuustonen on asunut Helsingissä myös Kruununhaassa, Kalliossa ja Töölössä. ”Noissa paikoissa on vahvasti oma henkensä. Kallio on minulle ehkä kotoisin paikka. Se on kuin elävä ja jatkuvasti muuttuva kylä keskellä kaupunkia.”

Hän arvostaa myös sitä, että Helsingin keskusta on kompakti ja viehättävä. Hän suuntaa mielellään sunnuntaisin jo aamuseitsemän aikoihin kävelylle autioon keskustaan. ”Rakastan Helsinkiä suuresti. Tämä on sympaattinen, luova ja inspiroiva ympäristö.”

Your local guides
Tee oma #myhelsinki. Lisää paikkoja ja tapahtumia omaan Helsinki-listaasi.
#00d7a7