Viviane Daaboul-Kallio

Finnish

Oh my God, miten onnekas olen, kun saan asua Helsingissä!

Vuonna 1986, kun Viviane Daaboul-Kallio saapui Libanonista Helsinkiin, oli pimeä ja kylmä talvi. Taakse Beirutiin jäivät aurinko ja lämpö, mutta myös sota. Daaboul-Kallio oli 18-vuotias ja uusi kotimaa masensi ja ahdisti. Ihmiset eivät hymyilleet ja kaupungissa oli tyhjää. Mutta nyt, vuonna 2019, maineikkaan libanonilaisravintola Farougen perustaja ja helsinkiläisen ravintolamaailman voimahahmo Daaboul-Kallio ei voisi tietää parempaa paikkaa. 

“Tämä on tällainen dramaattinen rakkaustarina. Helsinki oli aluksi minulle shokki, mutta nyt työelämän kautta kaupungista on tullut minulle suuri rakkaus. Olen kuin suurlähettiläs, sillä kerron jatkuvasti, miten rakastan Suomea ja Helsinkiä yli kaiken.”

Daaboul-Kallio on asunut Helsingissä aina keskustan tuntumassa, Töölössä ja Ullanlinnassa. Syy on ennen kaikkea käytännöllinen, sillä ihania alueita voisi löytyä muualtakin. “Olen aina ajatellut, että työhön pitää olla kävelymatka. Varsinkin kun lapset olivat pieniä, oli tärkeää, että pystyin helposti hakea heidät päivähoidosta, laittaa iltaruoan ja ottaa hoitajan vastaan ja lähteä takaisin ravintolaan.” 

Raskaan ja sosiaalisen ravintolatyön vastapainoksi Daaboul-Kallio kiertelee päivittäin Kaivopuiston ja Helsingin keskustan rantareittejä. Oli yö tai päivä, lumimyrsky tai auringonpaiste, hän jaksaa aina pysähtyä ja ihastella merimaisemaa. “Se on iloni, ripaus sitä onnea, että saan asua täällä. En kyllästy Helsingin kauneuteen koskaan.”

Your local guides
Tee oma #myhelsinki. Lisää paikkoja ja tapahtumia omaan Helsinki-listaasi.
#00d7a7