Koko Hubara

Koko Hubara
Finnish

Vallihaudat ovat Helsingin historiaa, jota ei koulussa opetettu.

Koko Hubara on kirjailija ja Ruskeat Tytöt -verkkomedian päätoimittaja. Hän on asunut ja työskennellyt Helsingissä Tapanilasta Etu-Töölöön ja Punavuoresta Hermanniin. Tällä hetkellä hän tekee töitä Kontulassa Itä-Helsingissä. 
Koko Hubara teki tutuksi termiä ”ruskeat tytöt” jo aiemmin samannimisessä blogissaan, jossa hän nosti esiin rodullistetuksi tulevien naisten kokemaa rasismia ja seksismiä.

Vuonna 2017 Hubaralta ilmestyi samanniminen esseekokoelma. Ruskeat Tytöt - Tunne-esseitä käsitteli ”identiteettiä, kauneutta, hiphopia ja vanhemmuutta sukupuolen, etnisyyden ja luokan risteymästä käsin”. 
Se oli ensimmäinen suomenkielinen kirja ruskealta tytöltä ruskeille tytöille. 

Ruskeat Tytöt on nykyään enemmän kuin verkkomedia. Sen ympärillä on yhteisö, ja se on järjestänyt muun muassa klubeja ravintola Putte’sissa. Tänä vuonna starttaa RT LIT AKATEMIA -kirjoituskoulu yhteistyössä Helsingin tyttöjen talon, Vantaan tyttöjen tilan ja Kustantamo S&S:n kanssa. 

Vaikka Koko Hubara onkin syntyperäinen vantaalainen, hän kokee olevansa ensisijaisesti helsinkiläinen. Koko Hubaran Helsingissä jokainen saa olla sitä mitä on. 

Your local guides
Tee oma #myhelsinki. Lisää paikkoja ja tapahtumia omaan Helsinki-listaasi.
#00d7a7