Marcelo Meijome: Aluksi se oli hieman outoa

Marcelo Meijome
Finnish

Vietin Helsingissä vain kaksi päivää, mutta se riitti ja näin jo meidän asuvan täällä. Kaupungissa oli helppo liikkua ja kaikkien englanninkielen taito oli hyvää, joten minulla ei ollut ongelmia kommunikoida ihmisten kanssa.

Erinomainen työn ja vapaa-ajan tasapaino tarjoaa amerikkalaiselle Marcelo Meijomelle enemmän aikaa omille taideprojekteille.

Vuoden 2018 loppupuolella kun työskentelin Indianapolisissa, eräänä päivänä minuun otti yhteyttä rekrytoija kertoakseen työmahdollisuudesta ulkomailla, Suomessa. Aluksi ajattelin, että kyseessä on huijaus. Sekä minä että vaimoni etsimme uusia työmahdollisuuksia ja olimme harkinneet muuttoa Kaliforniaan. Lopulta lensin Helsinkiin, jossa kävin työhaastattelussa Varjossa, joka on VR-virtuaalitodellisuuteen erikoistuva yritys. Vietin Helsingissä vain kaksi päivää, mutta se riitti ja näin jo meidän asuvan täällä. Kaupungissa oli helppo liikkua ja kaikkien englanninkielen taito oli hyvää, joten minulla ei ollut ongelmia kommunikoida ihmisten kanssa.

Helsingissä löytyy samoja asioita kuin isoissa kaupungeissa, mutta kompaktimmin ja pienemmällä alueella. Asumme Kruununhaassa ja meillä on tapana mennä paikkoihin joihin pääsee kävellen, oli kyse sitten ruokaostosreissusta Kalliossa tai kävelystä merenrannalla. Vaimoni on korealainen ja pidämme kumpikin korealaisesta ruoasta, kadullamme sijaitsee sattumoisin korealainen ravintola. Asia, josta olimme empiväisiä, oli sää. Ei pelkästään talven suhteen – olemme jo tottuneita Indianan kylmiin talviin, mutta emme olleet varautuneita pimeyteen. Vaikka olisit kuinka asiasta lukenut ei sitä pysty ymmärtämään ennen, kun sen on itse kokenut. Toisaalta, kesät ovat olleet mieluisa yllätys – emme lakkaa ihmettelemästä kuinka myöhään illalla on vielä valoisaa.

Minua yllätti se, kuinka iso Suomen teknologia skene on. Jopa monella amerikkalaisella yrityksellä, kuten Epicillä, on toimistoja täällä. Tämä on aika hyvä paikka myös designpuolen osaajille, ei pelkästään devaajille: jos etsit uusia työmahdollisuuksia, niin avoimia työpaikkoja on runsaasti tarjolla. Yleisesti myös työn- ja vapaa-ajan yhteensovittaminen onnistuu mielestäni hyvin. Niin kauan saat työsi tehtyä, niin työtunnit ovat huomattavasti joustavampia kuin Yhdysvalloissa. Aluksi se oli hieman outoa, mutta nyt minun olisi vaikea palata takaisin vanhoihin tapoihin. Viimeisen vuoden aikana olen koittanut tehdä designpuolen projekteja omalla ajallani. Minulla on aina ollut vaikeuksia löytää aikaa näiden asioiden tekemiseen, mutta töiden tuoman joustavuuden ansiosta olen voinut tehdä enemmän omia projekteja.

Your local guides
Tee oma #myhelsinki. Lisää paikkoja ja tapahtumia omaan Helsinki-listaasi.
#00d7a7