Ima Iduozee

Finnish

Helsinki on muuttunut todella paljon lyhyessä ajassa

Tanssija, koreografi ja video-ohjaaja Ima Iduozee tekee paljon kansainvälisiä töitä ja reissaa niiden perässä ympäri maailmaa, mutta ei näe tarvetta muuttaa ulkomaille. “Helsinki on mun koti. Olen kasvanut täällä ja luonut urani tänne. Stadirakkaus kumpuaa siitä, että tänne on aina hyvä palata.”

Iduozee vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Maunulassa ja Pitskussa eli Pitäjänmäessä. Molemmilla alueilla oli jo silloin värikäs demografia, asukkaita maailman eri kolkista. “Ne olivat hauskan monimuotoisia ympäristöjä, kun vertaa esimerkiksi Punavuoreen tai Tokoinrantaan, joissa olen asunut aikuisiällä. Nyt tuntuu, että koko stadi on käynyt läpi pitkän kehityskaaren lyhyessä ajassa ja olen tykästynyt uudestaan tähän kaupunkiin. Vielä on kehitettävää mutta täällä alkaa olla vaihtoehtoja, ja tekemistä eri kulttuurin, taiteen ja musan piireissä.”

Nykyisin Iduozee kiertää Helsingin keskeisiä kulttuuritaloja työnsä puolesta. Hän tekee koreografioita niin teatteriin, oopperaan kuin gaaloihin ja mainoksiin. “Suomessa on pienet markkinat, joten hommia on pakko tehdä tosi monipuolisesti.”

Viime aikoina hän on myös ohjannut musiikkivideoita suomalaisille artisteille kuten Mallalle, Yeboyahille ja Isaac Senelle. “Nautin töideni vaihtelevuudesta, saan siitä energiaa. Kaikki on lopulta myös todella lähellä toisiaan, oli kyse näyttämöstä tai liikkuvasta kuvasta.”

Your local guides
Tee oma #myhelsinki. Lisää paikkoja ja tapahtumia omaan Helsinki-listaasi.
#00d7a7