M. A. Numminen

M. A. Numminen
Finnish

Roskapankki-baari testaa ulkomaisen vieraan henkisen kestävyyden.

M. A. Numminen on suomalaisen undergroundin ja vaihtoehtomusiikin merkkihahmo, joka härnäsi suurta yleisöä 1960-luvun kulttuuriradikaalina. Samaan aikaan hän on koko kansan rakastama lastenmuusikko, taiteilija ja kirjailija, jonka persoonallisen lauluäänen kaikki suomalaiset tunnistavat muun muassa Gommi ja Pommi -lauluduosta. Siinä Numminen laulaa pukeutuneena jänikseksi.

Harva tuntee Helsingin yhtä hyvin kuin M. A. Numminen. Hänen musiikissaan Helsinki on usein kuin yksi osapuoli. Opiskeluaikoinaan Numminen tutki vanhaa stadin slangia ja sen puhujia. 1980-luvulla Numminen työskenteli Helsingin kaupungin kaupunkioppaana. 

Paitsi että M. A. Numminen tuntee Helsingin ravintolat, hän on itse jättänyt jälkensä koko suomalaiseen baarikulttuuriin. Numminen kirjoitti 1980-luvulla kulttiasemaan nousseen Baarien mies -kirjan, joka esitteli noin 300 suomalaista keskiolutbaaria. 

M. A. Numminen asuu vaimonsa kanssa Töölössä Caloniuksenkadulla, vain 300 metrin päässä vanhojen kulttuuriradikaalien suosimasta taiteilijaravintola Elitestä. Siispä se on itsestään selvästi M. A. Nummisen listan ensimmäinen suositus.

Your local guides
Tee oma #myhelsinki. Lisää paikkoja ja tapahtumia omaan Helsinki-listaasi.
#00d7a7