Rosa Liksom

Rosa Liksom
Finnish

Pääsen kaikkialle polkupyörällä.

Meänkielisessä kylässä Ylitorniolla kasvanut kirjailija ja taiteilija Rosa Liksom on kosmopoliitti ulkoilmaihminen. Liksom, oikealta nimeltään Anni Ylävaara, muutti teininä Rovaniemelle, sieltä Helsinkiin ja on asunut sittemmin muun muassa Moskovassa ja Kööpenhaminassa. Hän on viehtynyt paikkoihin, jonne perinteinen massaturismi ei yllä, kuten Siperiaan, Mongoliaan ja Kiinan sekä Texasin peräkyliin. 

“Pidän suurkaupungeista, erityisesti New Yorkista ja Moskovasta, mutta Helsinki on kiva, kun se on niin pieni. Ilmanlaatu on hyvä, toisin kuin monissa muissa pääkaupungeissa. Pääsen kaikkialle polkupyörällä. Asun Lauttasaaressa, joten lenkkeilen ja käyskentelen merenrannoilla päivittäin, kesällä veneilen. Helsingin henki on raikas ja viettelevä.”

Kotikaupungissaan Liksom arvostaa juuri luontoa. Kaupunkiluontoa, merta, metsiä ja niiden tarjoamia mahdollisuuksia. “Merellinen ympäristö on todella upea. En ole mikään kulttuuri-ihminen enkä kulttuurin suurkuluttaja. Johtunee siitä, että teen sitä työkseni. Rajansa kaikella. Pidän ulkoilua paljon tärkeämpänä ja vietän hyvin paljon aikaa ulkona. Olen ulkoilmaihminen.” 

Your local guides
Tee oma #myhelsinki. Lisää paikkoja ja tapahtumia omaan Helsinki-listaasi.
#00d7a7