3x5 olutkohdetta Helsingissä

Bier-Bier valikoimaa
Lead text
Helsingistä löytyy tarjontaa niin oluiden hardcore-harrastajille, rennoille nautiskelijoille kuin ensikulauksien ottajille.

Oluen asema suomalaisessa juomakulttuurissa on muuttunut merkittävästi viimeisen parin vuosikymmenen aikana. Pienpanimoiden uusi aalto tuottaa toinen toistaan maukkaampia oluita yli tyylirajojen. Välillä kaikki säännöt myös heitetään romukoppaan ja lopputulokseksi saadaan Fok_it -stripin mukaisia ’’Imperial Rosolli Barrel Aged Double Green Ball Hopper Triple Gluhwein Pale Ale’’ –tuotoksia, tai jotain muuta yhtä mielenkiintoista. 

Helsingissä perinteiset pubit ovat saaneet rinnalleen trendikkäästi sisustettuja brewhouseja ja taproomeja. Samalla myös oluen ja ruoan yhdistäminen on saanut ansaitsemaansa kunnioitusta: jopa Michelin-tähdin arvioidut ravintolat ovat alkaneet käyttää oluita ruokiensa kumppanina. Myös oluen ja ruuan parittamiseen keskittyneitä ravintoloita löytyy yhä enemmän ja enemmän.

 

Ravintola Nollan ruoka-annos
Show in landscape format
Off

Ruokapaikat

Nolla – 10 hanaa 

Nollassa uskotaan kestävään kehitykseen ja ravintola pyrkii hävikittömyyteen. Ravintolan tiloissa toimii myös oma mikropanimo, Mamu BrewingMamun oluet ovat rehellisiä ja tyylipuhtaita. Nollassa ei kuitenkaan keskitytä pelkkään olueen, vaan ruuan kanssa tarjoillaan sitä juomaa, joka sen kanssa parhaiten toimii. Tänne saat siis myös viinisiepon kaverisi mukaan.  
Fredrikinkatu 22, Kamppi

Viisi Penniä/Mad Hopper Brewing Co.  20 hanaa 

Töölö sai oman panimon, kun Mad Hopper Brewing Co. aloitti toimintansa Viiden Pennin kellarissa. Panimo tuottaa uskomattomalla tahdilla niin trendikkäitä kuin myös klassisia oluita. Viiteen Penniin voi suunnata ihan vain lasilliselle tai pidemmän kaavan mukaan illalliselle. Ruokalistalta löytyy niin klassista pubiruokaa kuin modernia fuusiota.  
Mannerheimintie 55, Töölö

Pien Brewpub  13 hanaa ja noin 200 pulloa 

Tynnyrikypsytettyjä imperial stouteja, mehuipojajäätelösoureja ja harvinaisuuksia vuosien takaa. Kaikkea tätä, sekä erinomaista apizzaa tarjoaa olutmaahantuoja Pienen brewpub. Kyllä, apizza, ei pizza. Kyseessä on napolilaisen pizzan jenkkiläinen serkku, jonka kylkeen olut on täydellinen valinta. Lisäksi brewpubin alakerrasta löytyy yksityiskäyttöön kabinetti, jossa järjestetään myös tastingejä. 
Hämeentie 15, Sörnäinen

Bryggeri Helsinki Brewhouse  16 hanaa 

Perinteinen panimoravintola Bryggeri on käynyt viime vuosina läpi muodonmuutoksen, ja siitä on kuoriutunut moderni brewhouse. Samalla ruokalista päivittyi modernimpaan suuntaan, säilyttäen hyvän laadun kuitenkin ennallaan. Panimon tuotteet ovat mutkattomia ja kulauttelukelpoisuus on vertaansa vailla. Kesäiltojen bonus on iso sisäpihan terassi live-musiikkeineen. 
Sofiankatu 2, Kruununhaka

Naughty BRGR Sturenkatu  3 hanaa ja noin 100 pulloa 

Funkkisrakennuksessa toimivalla Naughty BRGR:llä on poikkeuksellisen iso valikoima oluita burgeripaikaksi. Herkullisten burgereiden kylkeen löytyy satakunta vaihtoehtoa, joista valita. Ravintolassa sijaitsee myös tuotekehityskeittiö, jonka uumenissa testaillaan mitä mielenkiintoisempia parituksia.  
Sturenkatu 21, Vallila

Bier-Bier
Show in landscape format
Off

Uniikkeja lokaatioita ja urbaania ilmapiiriä 

CoolHead Viikki – 15 hanaa ja +100 pulloa 

Viikin Gardeniassa, vanhassa yliopiston kasvihuoneessa asustelee nykyään maaseudulta kaupunkiin muuttanut panimo. Jo pelkkä tila itsessään on kokemisen arvoinen. Lisäksi ex-tuusulalainen CoolHead on yksi Suomen olutskenen kuumimpia nimiä, varsinkin hapanoluista puhuttaessa. Oluissa käytetään mausteina esimerkiksi tyrnimarjaa, vadelmaa ja salmiakkia. CoolHead kutsuukin hapanoluitaan kuvaavasti Nordic Soureiksi. Pisteenä i:n päälle Viikin taproomin ruokatarjonnasta vastaa Storyn pizzakeittiö. 
Koetilantie 1, Viikki

Konepaja Biergarten 

Konepaja Biergartenista on tullut nopeasti kasvavan Konepajan alueen vetonaula. Biergarten on nimensä mukaisesti saksalainen olutpuutarha, joka toimii alueelle sopiviin tyyliin konteissa ja teltoissa. Paikan valikoimassa on harvinaisuuksia niin Belgiasta kuin Venäjältäkin, kotimaista tuotantoa unohtamatta. Erinomaisen olutvalikoiman lisäksi Biergarten on kunnostautunut myös keikkapaikkana ja urheilunäyttämönä. 
Bruno Granholmin kuja, Vallila

Bier-Bier  8 hanaa ja noin 100 pulloa 

Kun astuin ensimmäistä kertaa sisään Bier-Bieriin, hämmennyin. Olutravintola, joka sijaitsee jugend-talossa ei sinänsä ole vielä mitään uutta, mutta myös koko ravintolan sisustus noudattaa upeasti jugend-henkeä. BierBierissä on laajan olutvalikoiman lisäksi erinomaisia viinejä ja siidereitä, joten koko seurueelle löytyy varmasti jotain mieluisaa maisteltavaa. 
Erottajankatu 13, Kamppi

Juova – 24 hanaa ja +150 pulloa 

Kaisaniemen tuore tulokas Juova edustaa suomalaista pienpanimoskeneä peräti seitsemän panimon voimalla. Jokaisella panimolla on oma, tyylinmukaisesti sisustettu loosinsa. Juova onkin erinomainen paikka käydä tutustumassa siihen, mitä eroa on oululaisella, lappeenrantalaisella ja helsinkiläisellä oluella - vaikka panimo kerrallaan. 
Kaisaniemenkatu 3B, Kaisaniemi

Stadin Panimo – 10 hanaa ja noin 80 pulloa  

Suvilahden kattilahallien kupeessa asuu Helsingin pienpanimoiden vanhempaa kaartia edustava Stadin Panimo, kavereiden kesken StaPa. Stadin Panimobaari tarjoaa kotoisan tunnelman ja huikeiden omien tuotteidensa lisäksi myös oman, pitkälti belgivetoisen, maahantuontinsa herkkuja, kuten Cantillonin hapanoluita. 
Kaasutehtaankatu 1, Suvilahti

Public House Black Door
Show in landscape format
Off

Rehelliset pubit

Kaisla – 39 hanaa ja +200 pulloa 

Kaksi sisäänkäyntiä, eniten hanoja Helsingissä ja yli 200 eri pullotuotetta. Kaisla on Helsingin isoimpia olutravintoloita ja ylpeä siitä. Valikoima nojaa pitkälti kotimaisiin pienpanimoihin ja belgialaisiin herkkuihin. Aikojen saatossa Kaislasta on tullut klassikko olutharrastajien keskuudessa. 
Vilhonkatu 4, Kaisaniemi

Black Door  26 hanaa ja +100 pulloa 

Isoroban brittihelmessä real alet, klassikot ja modernit pienpanimot elävät sulassa sovussa keskenään. Jos jossain ollaan tarkkoja siitä, että olut tarjoillaan oikein, niin täällä. Älä kuitenkaan pelkää – Black Door tunnetaan rennosta ilmapiiristä, joka kutsuu viihtymään.  
Iso Roobertinkatu 1, Kaartinkaupunki

Olutravintola Pikkulintu Ruttopuisto  22 hanaa 

Kenties Helsingin legendaarisin olut- ja viskiravintola, Pikkulintu, toimii nykyisin myös ydinkeskustassa. Vaikka kyseessä onkin ennen kaikkea skottilaisiin single maltteihin erikoistunut ravintola, on myös oluttarjonta ensiluokkaista. Muista pyytää oluellesi viskiparitus. Työntekijät on varustettu varsin kuivalla huumorilla ja jos eksyt Pikkulintuun oikeana päivänä, saattaa käynnissä olla ’’rumin kravatti’’ -kilpailu. Musiikki on täällä pannassa, sillä eloisa keskustelu on paras ääniraita. 
Lönnrotinkatu 11, Kamppi

Hilpeä Hauki  10 hanaa ja noin 100 pulloa 

Helsingistä ja oluesta ei voi puhua ilman Kalliota. Vaikka Kallion tarjonta painottuu edulliseen keskiketterään, löytyy sieltä myös useita erinomaisia ravintoloita. Vaasankadun Hilpeä Hauki edustaa tyyliltään perinteistä pubia parhaimmillaan. Hauessa voitkin kokea boheemin Kallion laadukkaan oluen äärellä. 
Vaasankatu 7, Kallio

One Pint Pub – 12 hanaa ja noin 120 pulloa 

’’Pintti’’ valittiin vuonna 2018 vuoden olutravintolaksi ja syystäkin. Erinomaisella olutvalikoimalla varustetun pienen ruoholahtelaisen pubin henkilökunnan intohimo olutta kohtaan on käsin kosketeltavissa. Pintillä on myös omaa maahantuontia, oudon musiikin maanantai ja kenties maailman kallein tölkki vanhentunutta bulkkilageria. 
Santakatu 2, Ruoholahti

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingistä löytyy tarjontaa niin oluiden hardcore-harrastajille, rennoille nautiskelijoille kuin ensikulauksien ottajille.