Helsingin parhaat viinibaarit

Viinibaari Apotek kesäterassi
Lead text
Helsinki on täynnä ravintoloita, joissa on erinomainen viinivalikoima, mutta viime vuosina kaupunki on täyttynyt myös nimenomaan viineille omistautuneista viinibaareista. Timo Santala on valinnut iloksenne Helsingin parhaat matalan kynnyksen viinibaarit, joihin on helppo poiketa lasilliselle tai kahdelle ja nauttimaan pienempiä ruoka-annoksia.
Viinibaari Apotek on remontoitu vanhaa kunnioittaen vanhaan apteekkiin
Show in landscape format
Off

Hämyisää tunnelmaa kynttilänvalossa, kattokruunuja, rouheita tiiliseiniä tai pelkistettyä kaakelia – Helsingin viinibaarit ovat parhaimmillaan sekä tyylikkäitä että rentoja. Erityismaininnan ansaitsee yli sata vuotta vanhan jugend-tyylisen apteekin kauniit ja tunnelmalliset tilat viinibaariksi muuntanut Apotek, joka on jo jumalaisen kauniin interiöörin puolesta ehdoton paikka lasilliselle.

Ravintola Murun sisustusta
Show in landscape format
Off

Vaikka kaikkiin alla oleviin paikkoihin voi helposti poiketa lasilliselle, saa useimmista myös pieniä tai vähän isompia annoksia kyytipojaksi. BasBas Kulmassa, Winossa ja The Bull & The Firmissa kannattaa ehdottomasti syödä, ja Murun Viinibaarista ja Carelian tiskiltä on helppo siirtyä huippuluokkaa olevien ravintoloiden puolelle. Tapas-henkisempää naposteltavaa, juustoja ja charcuterie-lautasia löytyy viinien kanssa palan painikkeeksi esimerkiksi Grape Wine Barista, Briccosta ja La Taperiasta. Puhtaita baareja taas edustavat Vin-Vin sekä pikkuruinen ja aukioloajoissaan hieman salamyhkäinen Klein. Kesällä kannattaa  piipahtaa lasillisella alkuviinimaahantuoja Let Me Wine:n isännöimällä Karhupuiston kioskilla.

Klassisempaa linjaa viinivalikoimassa edustavat esimerkiksi Murun viinibaari, Carelia, Bricco ja Vin-Vin. Natural-viinien ystävät taas löytävät erinomaisen valikoiman mm. Winosta, BasBas Kulmasta, Kleinistä. Kaikista listan paikoista saa kuitenkin laajalla valikoimalla laadukkaita ja mielenkiintoisia viinejä laseittain – Helsingin viinibaarien joukosta löytyy siis jokaiselle varmasti oma suosikkinsa!

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Tässä valikoima Helsingin parhaita matalan kynnyksen viinibaareja, joihin on helppo poiketa lasilliselle tai kahdelle ja nauttimaan pienempiä ruoka-annoksia.