Tuoksuvinkit Helsinkiin

Two small girls are smiling and walking towards the camera through a meadow of yellow flowers. There are two rows of trees in full blossom either side of them that stretch into the distance.
Lead text
Tuoksut ja muisti ovat tiiviissä yhteydessä, ja näköhavaintojen lisäksi tai rinnalla onkin hyvä keskittyä joskus tuoksuihin. Helsingistä löytyy runsaasti paikkoja, joissa kannattaa pysähtyä, sulkea silmät ja haistella.

Helsingistä löytyy paljon kohteita, joiden tuoksut ovat piirtyneet niin kaupunkilaisten kuin vierailijoidenkin muisteihin. Joillekin Helsingin tuoksuun kuuluvat tuoreet leivät ja pullat, savukalat ja muut tuotteet joita kaupungin kauppahalleissa on esillä. Joillekin taas esimerkiksi puiden ja luonnon tuoksut ovat olennaisinta Helsinkiä. 

Monen helsinkiläisen rakkaimpiin tuoksuihin kuuluu äskettäin leikattu nurmikko. Kannattaakin seurata, milloin ruohonleikkurit päristelevät esimerkiksi Sinebrychoffin puistossa ja ajoittaa aamukävelynsä samoihin aikoihin. Keskuspuistosta taas voi löytää kaikki metsän tuoksut yhden iltakävelyn aikana. Matonpesupaikkojen luona tuoksuu usein mäntysuopa, ja tervan tuoksu saattaa leijalla ilmassa niin Suomenlinnan kuin kaupungin muiden venetelakoiden lähellä keväisin.

Meriveden tuoksu on olennainen osa Helsinkiä. Lapsuuden kesät, piknikit, auringon lämmittämä iho ja merivesi ovat nenän ulottuvilla esimerkiksi Mustikkamaalla. Yksi helsinkiläisten lempituoksuista löytyy Linnanmäeltä, legendaarinen puinen vuoristorata on mutkiensa ja maisemiensa lisäksi tunnettu myös erityisestä tuoksustaan. Puuta voi tuoksutella myös esimerkiksi Löylyssä.

Kaupungin tuoksujen tutkimista voi jatkaa esimerkiksi Café Regatan nuotion äärellä tuoreesta korvapuustista nauttien. Tai ottaa hetki ruusujen ihailulle Helsingin talvipuutarhan puistossa. Kulinaristien ja muidenkin nenää varmasti kutkuttelevat kaakaopapujen ja suklaatryffelien tuoksu Chjokossa tai tuoreen leivän tuoksu Lapinlahden Primossa. Sitten on tietenkin kahvi, monen suomalaisen elämän eliksiiri, jonka tuoksu leijuu välillä yli koko itäisen kantakaupungin suoraan Meiran kahvipaahtimosta käsin. Yksi takuuvarma kohde hyvän kahvin tuoksutteluun on Helsingin kahvipaahtimon Päiväkahvibaari Teurastamolla

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Nähtävyyksien lisäksi Helsinkiin voi tutustua myös vaikkapa tuoksujen avulla.