Vinkit värikkääseen Helsinkiin

It's in May at Roihuvuori park, and a person stands with their back to the camera, holding a pink umbrella in front of Cherry Trees in full blossom.
Lead text
Jos kaipaat päivääsi väriä, suuntaa vaikka näihin paikkoihin. Mahdollisuuksia riittää kukista graffiteihin ja julkisivuista shoppailuun.

Luonnon värimaailmaa voi ihastella esimerkiksi Roihuvuoren kirsikkapuistossa. Keväiset kirsikankukkajuhlat kokoavat kaupunkilaiset pinkkien puiden alle piknikeille ja kävelyille. Kesäkuun alkupuolella kannattaa suunnata Haagan alppiruusupuistoon, jossa alppiruusut ja atsaleat hehkuvat kirkkain värein.

Kukkaloiston ystäville Helsingin siirtolapuutarhat ovat hyviä kävelykohteita. Startata voi vaikkapa Kumpulan siirtolapuutarhasta, jossa puutarhureiden valinnat ja puiset mökit muodostavat värikylläisen kokonaisuuden. Myös Suomenlinnasta löytyy kauniita puutarhoja ja tietenkin myös upeita kivisiä muureja, joiden tunnelma muuttuu ympäröivien värien mukaan - esimerkiksi ruskan aikaan kokemus on todella erityinen.

Rakennetusta ympäristöstä löytyy lukuisia värikkäitä kohteita. Kauppatorin oranssit teltat ja värikkäät tuotteet, Huvilakadun kauniit rakennukset tai Linnanmäen suoranainen värien ilotulitus kertovat tarinaa siitä, kuinka minimalistisen designin rinnalla Suomessa nautitaan myös väreistä. Suvilahden graffitiaidalta viimeistään saa päivittäisen väriannoksen, jos sitä ei muualta ole onnistunut bongaamaan. 

Kaupungista voi myös ostaa muistoksi mitä moninaisempia värikkäitä asioita tuomaan iloa arkeen ja juhlaan. Iittala & Arabia Design Centre on takuuvarma paikka, jos haluat etsiä kattaukseesi väriä. Tekstiilien ja printtien ystävien kannattaa tehdä täsmäisku esimerkiksi Marimekko Outletiin.

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Jos kaipaat päivääsi väriä, suuntaa vaikka näihin paikkoihin. Mahdollisuuksia riittää kirsikkapuista graffiteihin ja julkisivuista shoppailuun.