Äänivinkit Helsinkiin

Vanhankaupunginlahti bay area
Lead text
Helsinkiin kannattaa tutustua myös kuulon ja äänien avulla. Kaupungissa on oma ainutlaatuinen äänimaailmansa ja monenlaisia äänenvoimakkuuksia.

Suomalaisiin liitetään monesti hiljaisen kansan mielikuva, ja se saattaa osittain pitää paikkansakin. Samaan aikaan olemme kuitenkin monenlaisia ääniä arvostavaa väkeä. Tilastojen mukaan Suomessa on esimerkiksi 53 metallibändiä jokaista 100 000 asukasta kohden.

Jos lähdet tutustumaan Helsinkiin äänien kautta, voit aloittaa hiljaisuudesta Kampin kappelissa keskellä ydinkeskustan vilinää. Jos kaipaat akateemista hiljaisuutta, jossa voit kuulla neulankin putoavan, voit suunnata Suomen kansalliskirjastoon. Tuhansien uusien ja vanhojen kirjojen ympäröimänä voit kokea todellisen hiljaisuuden. Kävelyllä läpi Keskuspuiston voit taas kokea yhteyttä suomalaiseen luontoon ja nauttia lintujen liverryksestä ja puiden äänistä.

Luonnon äänistä voit nauttia myös niinkin keskeisellä paikalla kuin Kaivopuistossa, jossa kohtaat väistämättä ainakin lokkeja. Mutta jos lokit eivät ole suosikkejasi voit suunnata kuuntelemaan muiden eläinten juttuja Haltialan kotieläintilalle tai Korkeasaaren eläintarhaanVanhankaupunginkoski puolestaan on paikka, jossa voit täysin keskittyä kohinaan ja sulkea muut äänet mielesi ulkopuolelle.

Jos hiljaisuus ja luonnon äänet alkavat jo riittää, niin ihmisten tuottamaa ääntä löytyy Helsingistä yllin kyllin. Suomen kansallisooppera tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia, samoin kuin esimerkiksi Ääniwalli ja Tavastia. Helsingin tuomiokirkon portailla istuessasi voit kuulla myös kirkonkellojen ääniä. 

Kaupungin selkärangasta lähtee myös monenlaisia ääniä. Paikallisten juttelua ja asiointia voit seurata esimerkiksi Kauppatorilla tai Hakaniementorilla. Kumpikin paikka sopii myös Helsingin legendaarisen kulkupelin, ratikan, äänien kuulosteluun ja tarkkailuun. Kaupungin ilakoivimmat äänet kuulet mitä luultavimmin Linnanmäen liepeillä huvittelusesongin aikaan.

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsinkiin kannattaa tutustua myös kuulon ja äänien avulla. Kaupungissa on oma ainutlaatuinen äänimaailmansa ja monenlaisia äänenvoimakkuuksia.