Vegaaniravintoloita Helsingissä

Magu, bites assortment
Finnish

Helsinkiin on viime vuosina avautunut monia täysin vegaanisia ravintoloita. Tässä suosikkini hampurilaisketjuista voileipäbaareihin ja illallisravintoloihin.

Tabatha Leggett
MyHelsinki.fi

Bun2Bun

Kampin ja Redin kauppakeskuksita löytyvä Bun2Bun on suomen ensimmäinen vegaaninen hampurilaisketju. Ravintolan hampurilaispihvit ovat täysin kasvispohjaisia, mutta ne näyttävät, maistuvat ja tuntuvat lähes lihalta tehdyiltä pihveiltä. Tarjolla on neljää erilaista hampurilaista, joiden hinnat vaihtelevat 13,50 eurosta 15,50 euroon. Hampurilaisista The Cheese on erinomainen suositus sinihomejuustoa kaipaaville vegaaneille. Hampurilaisen kylkeen voi tilata myös ranskalaisia ja kombuchaa!
Bun2Bun Kauppakeskus Kamppi 6krs, Urho Kekkosen katu 1
Bun2Bun Kauppakeskus Redi 1krs, Hermannin rantatie 5

Kahvila Puhuri

Kahvila Puhurista saa lounasta arkipäivisin klo 11-14, päivittäin muuttuvan lounaslistan voi tarkistaa Puhurin facebook-sivuilta. 10,40 euroa maksavaan lounaaseen sisältyy runsas lämmin ruoka, salaatti, leipää ja kahvi tai tee. Aina maistuvat annokset vaihtelevat pinaattiletuista bataatti-kikhernecurryyn.
Kauppaneuvoksentie 18

Kippo

Forumissa sijaitseva Kippo on täydellinen lounaspaikka keskustassa. Kipon listalta löytyy kuusi erilaista leipää, joihin voi valita kahvilan oman cashewpähkinä- tai vegaanimozarellajuuston. Tarjolla on myös mantelimaitoon tehtyjä smoothieita, mehuja sekä kahvipirtelöitä. Kipon pakkausmateriaalit ovat sataprosenttisen biohajoavia.
Kauppakeskus Forum 3krs, Mannerheimintie 14-20

Loving Hut

Maailmanmatkaajille Loving Hut -vegaaniravintolat saattavat olla tuttuja kohteita. Aasialaisella ketjulla on yli 200 ravintolaa eri puolilla maailmaa ja yksi niistä sijaitsee Helsingin Kalliossa. Loving Hutin valtavan kokoinen vegaani-curry vie suuremmankin nälän ja herkulliset kevätrullat vievät kielen mennessään.
Kolmas linja 17

Magu

Kun kaipaat hieman hienompaa mutta silti lompakolle ystävällistä ravintolaa, on Magu oiva valinta. Magun ihanuuksiin kuuluvat muun muassa nokkos-pinaattiravioli sekä edamame-papujen ja wakam-merilevän kanssa tarjoiltu suolassa paistettu porkkana. Magussa on myös erinomainen viinilista ja tyrnijuustokakku on hyvä päätös aterialle kuin aterialle.
Sturenkatu 36

Oh My Goodness

Oh My Goodnessin all day -aamiainen pinaattivohveleilla ja scrambled-tofulla on kaupungin parhaimmistoa. Ravintolan 10-13 euron hintaiselta lounaslistalta löytyy aina keitto, salaatti-bowl ja hampurilainen, joita saa myös lounaslistan ulkopuolelta. Ravintolan jokainen annos on kokeilemisen arvoinen, voit aloittaa maistelun esimerkiksi rullilla ja tacoilla.
Vaasankatu 14

OmNam

Annankadulla sijaitsevan OmNamin suositulta lounaslistalta löytyy lämpimiä annoksia, runsas ja herkullinen salaattibuffet sekä keitto, illallista on tarjolla keskiviikosta lauantaihin. Päivittäin vaihtuvan lounaslistan löydät ravintolan facebook- tai instagram-sivuilta. OmNamin härkislasagne ja peruna-linssidosat ovat erityisen maittavia annoksia.
Annankatu 29 B

Sen Chay

Sen Chay on vegaaninen vietnamilainen ravintola Hakaniemessä. Ravintolan ihana tofu-phokeitto ja kesärullat ovat kokemisen arvoisia. Sen Chay on myös edullinen valinta, useimmat annokset maksavat alle 10 euroa.
Siltasaarenkatu 3-5

Card list
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingissä on hyvä valikoima vegaanisia ravintoloita hampurilaispaikoista illallisravintoloihin. Listalla suosituksia erinomaisista paikoista.