Lasten kanssa ravintolaan Helsingissä

Perheet Safkaa -tapahtumaa vietetään jälleen tammikuussa Helsingissä.
Finnish

Lasten kanssa liikkuessa nälkä saattaa yllättää nopeasti. Tässä vinkit ravintoloihin, jotka sopivat perheen pienimmillekin.

Minna Koskelo
Minna Koskelo

Ravintola Pompier Espa

Pompier Espassa tarjoillaan hyvistä raaka-aineista tehtyä simppeliä, ranskalaiseen filosofiaan pureutuvaa ruokaa. Hyvästä palvelustaan tunnetussa ravintolassa lapset kohdataan arvostettuina asiakkaina. Ravintoloitsijapariskunnalla on itsellään monta lasta. "Kun lapset nauttivat, se näkyy vanhemmissa", he sanovat. Ravintolassa on syöttötuoleja.
Eteläesplanadi 8, Kaartinkaupunki

The Cock

Kortteliravintola The Cockiin ovat isommatkin perheet aina tervetulleita, tilaa löytyy kahdessa kerroksessa. Ravintolassa näkee usein useamman sukupolven seurueita nauttimassa yhdessäolosta rakkaimpiensa kanssa. Listalta löytyy jokaiselle jotakin ja kaikkein nuorimmille vieraille löytyy oma listansa. Lasten kanssa kannattaa käydä kokeilemassa myös saman ravintolaperheen italialainen Madonna. Molemmista ravintoloista löytyy syöttötuoleja ja niihin pääsee helposti myös lastenvaunujen kanssa. 
Fabianinkatu 17, Kaartinkaupunki

Krog Roba

Krog Roba on rento ruokaravintola entisen poliisiaseman tiloissa Hotel Lilla Robertsin yhteydessä. Krog Roba tarjoaa kaiken hyvän mitä pohjoismaisilla keittiöillä on tarjota, mutta vahvalla helsinkiläisellä asenteella. Lapset huomioidaan omalla lastenllistalla, jonka arvovaltainen lastenraati on käynyt maistelemassa. Tarjolla on myös värityskyniä sekä kesäisin mukavan suojainen sisäpiha, missä juoksennella. Ravintolassa on syöttötuoleja.
Pieni Roobertinkatu 3, Kaartinkaupunki

Bistro Garden by Olo

Garden by Olo on Michelin-palkitun ravintola Olon ”takatasku”. Rennolla ilmapiirillä varustetussa bistrossa tarjoillaan skandinaavisia makuja aasialaisella ripauksella tilavassa lapsiystävällisessä ympäristössä. Katetun ja lämmitetyn sisäpihan puutarhamainen miljöö luo bistrolle aivan erityisen tunnelman. Sisäänkäynti on esteetön, joten rattaidenkin kanssa on helppo kurvata ystävien kanssa syömään. Ravintolasta löytyy syöttötuoleja.
Helenankatu 2, Kruununhaka

Having fun at restaurant the Cock
Show in landscape format
Off

Levain

Levainin mutkattomissa leipomo-ravintoloissa Helsingin Punavuoressa sekä Töölössä tarjoillaan aamiaista, lounasta sekä illallista paikan päällä nautittavaksi ja mukaan otettavaksi. Ravintoloiden leipomot keskittyvät aitoon kiviarinauunissa paistettavaa hapanjuurileipään. Leivät ja muut herkut ovat valloittaneet monen perheen sydämet ja Levainiin on helppo piipahtaa myös pienten herkkusuiden kanssa. Menusta löytyy monia lapsiperheiden suosikkeja ja rento tunnelma takaa iloiset herkkuhetket koko perheelle. Ravintoloissa on syöttötuoleja ja niihin pääsee helposti myös lastenvaunujen kanssa.
Pursimiehenkatu 29-31, Merikortteli
Runeberginkatu 29, Töölö

Ravintola Elite

Vuodesta 1932 toimineessa klassikkoravintolassa ovat viihtyneet näyttelijät muusikot, kirjailijat, tanssijat, kuvataiteilijat - ja lapset. Tilan seiniä koristavat kuvataiteilijoiden teokset ja kesällä asiakkaita ilahduttaa myös vehreä terassi. Lapset kohdataan ravintolassa arvostaen ja heille on tarjolla aikuisten à la carte -menusta sovitetun oman listan annoksia. Lastenlista päivittyy samaan tahtiin kuin muukin menu. Lapsille löytyy myös oma kirjasto sekä värityskyniä ja -kuvia. Myös syöttötuoleja löytyy.
Eteläinen Hesperiankatu 22, Töölö

Finnish

Sujuvan ravintolakokemuksen edellytykset lapsiperheille syntyvät siitä, että vanhemmat kertovat rohkeasti mitä toivovat. Jokaisella perheellä on omat mieltymyksensä. Palvelukokemus on asiakkaan ja henkilökunnan vuorovaikutuksessa tapahtuvaa. Henkilökunnan lisäksi myös asiakas vaikuttaa ravintolakäyntiin. Siksi on tärkeää, että vanhemmat ovat avoimia toiveistaan.

Minna Koskelo
Tulevaisuusmuotoilija
Minna Koskelo

Perheet Safkaa on lapsi- ja perhemyönteistä ravintokulttuuria edistävä konsepti, jonka sivuilta löydät lisää vinkkejä.

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Lasten kanssa liikkuessa nälkä saattaa yllättää nopeasti. Tässä vinkit ravintoloihin, jotka sopivat perheen pienimmillekin.