Veganrestauranger i Helsingfors

Magu, bites assortment
Lead text
Många helt veganska restauranger har öppnat i Helsingfors under de senaste åren. Här är mina favoriter från hamburgerkedjor till smörgåsbarer och middagsrestauranger.

Junk y Vegan

Junk y Vegan är en ny ”total vegan joint”-restaurang och bar som har öppnats i Sanomahuset och som serverar läcker, modern, hälsosam, avslappnad och totalt vegan junk food-mat. Restaurangens uteservering med A-rättigheter lockar till att skåla med mousserande eller till exempel Kombucha!
Postgränden 2

Be Mine Healthy Friends

Be Mine Healthy Friends är en liten veganmatsrestaurang. Dess syfte är att erbjuda helsingforsarna ett ständigt växande utbud av hälsosam veganmat och uppmuntra människor att välja en hälsosam vegansk livsstil.
Lönnrotsgatan 9

Bun2Bun

Bun2Bun finns i Berghäll och är Finlands första veganska hamburgerkedja. Restaurangens hamburgarbiffar är helt grönsaksbaserade, men de ser ut, smakar och känns nästan som köttbiffar. Det finns fyra olika typer av hamburgare och deras priser varierar från 12 euro till 15 euro. Av hamburgarna är Bluesheese en utmärkt rekommendation för veganer som gillar blåmögelost. Till hamburgaren kan du beställa pommes frites och kombucha!
Berghäll, Vasagatan 13

Kippo

Kippo i Forum är en perfekt plats för en lunch i centrum. På Kippos meny finns sex olika bröd till vilka du kan välja kaféets egen cashewnöt- eller veganmozarellaost. Här serveras också smoothies, saft och kaffemilkshake lagad på mandelmjölk. Kippo använder biologiskt nedbrytbart förpackningsmaterial till hundra procent.
Köpcentret Forum 3 vån., Mannerheimvägen 14-20

Loving Hut

För globetrotters kan veganrestaurangerna Loving Hut vara bekanta ställen. Den asiatiska kedjan har över 200 restauranger runt om i världen och en av dem finns i Berghäll i Helsingfors. Loving Huts väldiga veganska curryrätter mättar också de mest hungriga och de läckra vårrullarna gör dig ordlös.
Tredje linjen 17

Magu

När du vill äta lite finare men ändå välja en restaurang som är vänlig för plånboken är Magu ett bra val. Till favoriterna på Magu hör bland annat ravioli med nässlor och spenat samt morötter som stekts i salt med edamamebönor och wakamealger. Magu har också en utmärkt vinlista och havtornscheesecake är en perfekt efterrätt till alla måltider.
Högbergsgatan 27

Sen Chay

Sen Chay är en vegansk och vietnamesisk restaurang i Hagnäs. Restaurangens underbara tofu-phosoppa och vårrullar är värda att uppleva. Sen Chay är också ett förmånligt val, de flesta rätterna kostar under 10 euro.
Broholmsgatan 3-5

Title
Fler tips om restauranger i Helsingfors
Description
Alla restauranger
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Många helt veganska restauranger har öppnat i Helsingfors under de senaste åren. Här är mina favoriter från hamburgerkedjor till smörgåsbarer och middagsrestauranger.