8 x laskiaispulla

Gateaun laskiaispullat mantelimassalla
Lead text
Laskiaispulla liittyy olennaisesti kevättalveen. Listasimme kahviloita, joihin voi suunnata vaikkapa suoraan happihyppelyltä.

Laskiainen on etenkin helmikuussa nautittava perinneleivonnainen, jonka alkuperä on Ruotsissa.

Perinteisistä perinteisimmän reseptin mukaan pulla täytetään mantelimassalla ja koristellaan kermavaahdolla. Suomessa on yli puolen vuosisadan ajan nautittu myös mansikka- tai vadelmahillolla täytettyjä pullia ja kummallakin versiolla on intohimoiset kannattajansa. 

Millainen sitten on täydellinen laskiaispulla? Ilmava ja suussa sulava. Taikinassa on häivähdys kardemummaa. Sopivasti makeutettua kermavaahtoa on oikeanlainen keko. Pullan päälle on ripoteltu sopiva määrä tomusokeria. Täytteelle on koverrettu juuri oikeankokoinen kolo. Ja täytteenä on... joko hilloa tai mantelimassaa.

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Laskiaispulla liittyy olennaisesti kevättalveen. Listasimme kahviloita, joihin voi suunnata vaikkapa suoraan happihyppelyltä.