8 x fastlagsbulle

Gateaun laskiaispullat mantelimassalla
Lead text
Fastlagsbullen äts typiskt på vårvintern. Vi sammanställde en lista på kaféer där du får fastlagsbullar, till exempel direkt efter en frisk promenad

Fastlagsbullen är framför allt ett traditionellt bakverk som avnjuts i februari och som har sitt ursprung i Sverige, där den kallas för semla. 

Enligt det mest traditionella receptet fylls bullen med mandelmassa och dekoreras med vispgrädde. I Finland har man under mer än ett halvt sekel också ätit den fylld med jordgubbs- eller hallonsylt och både versionerna har sina passionerade anhängare.

Hurdan är den perfekta fastlagsbullen? Den är luftig och smälter i munnen. Degen har en nyans av kardemumma. Vispgrädden ska vara lämplig söt och finnas i tillräcklig mängd. Ovanpå bullen finns en lagom mängd florsocker. För fyllningen finns en passligt djup grop. Och fyllningen kan vara sylt eller mandelmassa.

Show image on the left
Off
Card list
Fastlagsbulle med sylt eller mandelmassa
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Fastlagsbullen äts typiskt på vårvintern. Vi sammanställde en lista på kaféer där du får fastlagsbullar, till exempel direkt efter en frisk promenad.