5 modernia suomalaista ravintolaa

Restaurant Jord menu
Finnish

Näissä ravintoloissa tiedetään, mikä on skandinaavisessa keittiössä in juuri nyt. 

Juuri

Juuri on lähi- ja luomuruoan edelläkävijä Helsingissä. Ravintola syntyi edistämään kotimaisten, puhtaiden makujen yleistymistä suomalaisessa ravintolakentässä ja kulinaristisessa kulttuurissa. Maista ainakin sapakset – Juuren suomalaistapakset. 
Korkeavuorenkatu 27

Spis

Virkistävää Spisissä on se, että viinien lisäksi siellä arvostetaan oluita. Fiinistä vaikutelmasta huolimatta palvelu on rentoa ja lämmintä, eikä ruuissa ole moitteen sijaa. Spisissä tarjoillaan vain neljän tai kuuden ruokalajin illallisia, mutta se on sen arvoista. 
Kasarmikatu 26

Kuurna

Pikkuisesta Kuurnasta kuulee usein puhuttavan ravintolana, jota ei tahdo huomata, sillä nimikylttiä ei ole. Keittiössä käytetään paljon kotimaisia lähiraaka-aineita kuten juureksia, viljoja ja kaloja. Ruoka on mahtavaa, hinnat kohtuulliset ja palvelu vailla vertaansa. Siksi täällä käyvä tulee yleensä uudelleen. 
Meritullinkatu 6

Werner

Uusi ravintola Werner nousi hyvin pian avaamisensa jälkeen kaupungin kokeneiden ravintolakävijöiden suosikkilistalle. Suurin osa ruoista valmistetaan avotuligrillissä. Menussa on paljon skanditunnelmaa, mutta se ei suinkaan ole täysin skandinaavinen: mukaan on sekoitettu myös Välimeren ja Lähi-idän makuja. 
Bulevardi 12

Jord

Jord on tyylikäs, pohjoismaalainen ravintola, jonka ei odottaisi löytyvän kauppakeskuksesta, ja siksi juuri niin nerokas. Kekseliäiden, taidokkaiden annosten pääosissa on yllättäviä raaka-aineita kuten porkkanaa tai kaalia, eikä lihakaan ole mitä sattuu: Jordissa on maisteltu jo ainakin kieltä, niskaa ja sydäntä. 
Vironkatu 8

Card list
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Näissä ravintoloissa tiedetään, mikä on skandinaavisessa keittiössä in juuri nyt.