Perinteisiä suomalaisia ravintoloita

Ravintola Savoyn ravintolasali
Lead text
Kourallinen ravintoloita, joissa voi palata suomalaisen ruokakulttuurin juurille tai joihin voi viedä vaikka kaupungissa vierailevan.

Kosmos

Pian satavuotias Kosmos kuuluu sellaisiin ravintoloihin, joista liian moni luulee, ettei sinne ole asiaa. Tosiasiassa Kosmos on yksi mutkattomimpia ravintoloita Helsingissä, jonne kaikki ovat tervetulleita. Keittiössä vallitsee suomalaisen sijaan ehkä osuvammin helsinkiläinen ruokafilosofia. Kenties sen ansiosta Kosmos on aina ollut ja on edelleen erityisesti toimittajien, taiteilijoiden ja kulttuuriväen suosiossa.
Kalevankatu 3

Elite

Ensimmäistä kertaa helsinkiläiseen klassikkoravintola Eliteen astuessaan voi suorastaan aistia, millainen paikka se on vaikkapa 40-luvulla ollut. Listalta löytyy ikonisia perinneannoksia kuten Taunon Palon sipulipihvi, mutta nuorempaakaan polvea ei ole unohdettu: kalakeitto on Eliten listalla erään “Jaren suosikki”.
Eteläinen Hesperiankatu 22

Ateljé Finne

Nimensä ja tilansa kuvanveistäjä Gunnar Finnen suunnittelemasta taideateljeesta saanut hienostunut kortteliravintola on ihana, arkkitehtoninen erikoisuus Etu-Töölössä. Finnessä tiedetään, että yksinkertainen on kaunista, suomalainen ruoka herkullista ja laadukas palvelu ensiarvoisen tärkeää.
Arkadiankatu 14

Sea Horse

Sikalanakin tunnettu Sea Horse on helsinkiläinen klassikkoravintola, joka on myöhään auki joka päivä. Kaurismäkeläinen ilmapiiri saa täällä kaverikseen laadukkaan, mutta ennen kaikkea mutkattoman palvelun. Pakko maistaa: paistetut silakat, sipulipihvi tai kateenkorva.
Kapteeninkatu 11

Savoy

85-vuotias Savoy on yhtä aikaa perinteinen ja ajan mukana muuttuva ravintola, joka luottaa suomalaisuuteen. Sen sisustuksen ovat suunnitelleet Alvar ja Aino Aalto, ja yksi pöydistä on Mannerheimin vanha vakiopöytä. Kovin paljoa suomalaisemmaksi ei ravintola siitä muutu. 
Eteläesplanadi 14

Kultá Kitchen & Bar

Kultá Kitchen & Bar tarjoilee puhtaimmat Lapin maut modernilla tavalla valmistettuina. Pohjoisen rento, vieraanvarainen ja kiireetön elämäntyyli näkyvät palvelussa, ja ravintolan sisustus henkii pohjoisen harmonista tunnelmaa. Ravintolan ruokalistalta löytyvät arvostetuimmat Lapin raaka-aineet, kuten poro, riekko, kaskinauris ja matsutake-sieni. 
Bulevardi 28

 

Kuu

Lähes kuusikymppinen ravintola Kuu on suomalainen klassikko, töölöläinen kortteliravintola, jonka suosio on ja pysyy. Kuussa suositaan kotimaisia raaka-aineita ja lähiruokaa, eikä klassikoita unohdeta. Listalta löytyy aina muutama perinteinen annos, kuten kermainen savulohikeitto.
Töölönkatu 27

Konstan Möljä

Hillittyyn, perinteiseen suomalaiseen ravintolaan valuu turisteja solkenaan. Konstan Möljä edustaa rannikkokarjalaista suomalaisuutta ja tarjoilee herkkuja runsaasta noutopöydästä. Miljöö muistuttaa mukavasti mummolaa. Jos tänne haluaa viedä ulkomaalaiseen vieraan, kannattaa varautua kysymykseen, jonka vastausta moni suomalainenkaan ei tiedä: möljä tarkoittaa satamalaituria.
Hietalahdenkatu 14

 

Saaga

Lappilaishenkeen sisustettu ravintola Sinebrychoffin puiston kupeessa on erityisesti turistien suosiossa. Porontaljat ja -sarvet eivät ole ehkä jokaisen makuun, mutta ystävällinen palvelu kelpaa varmasti kenelle tahansa. Kokemuksen sinetöi mehukas poronkäristys. Saagasta voi ennakkotilauksesta ostaa mukaan myös oman kuksan, joka luovutetaan spektaakkelinomaisessa vihkimisseremoniassa.
Bulevardi 34

 

Lappi

Suloisesti hiukan huomaamattomasti Helsingin keskustassa sijaitseva Lappi on pohjoisen luonnon mauille omistettu ravintola. Kelopuisessa sisustuksessa kaupungin vilske jää takuulla unholaan. Turistimeininki saattaa hämätä, mutta ainakin poroa saa monella tavalla. 
Annankatu 22

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Kourallinen ravintoloita, joissa voi palata suomalaisen ruokakulttuurin juurille tai joihin voi viedä vaikka kaupungissa vierailevan.