Perinteisiä suomalaisia ravintoloita

Ravintola Kappelin lohikeittoa
Finnish

Kourallinen ravintoloita, joissa voi palata suomalaisen ruokakulttuurin juurille tai joihin voi viedä vaikka kaupungissa vierailevan. 

Kosmos

Pian satavuotias Kosmos kuuluu sellaisiin ravintoloihin, joista liian moni luulee, ettei sinne ole asiaa. Tosiasiassa Kosmos on yksi mutkattomimpia ravintoloita Helsingissä, jonne kaikki ovat tervetulleita. Keittiössä vallitsee suomalaisen sijaan ehkä osuvammin helsinkiläinen ruokafilosofia. Kenties sen ansiosta Kosmos on aina ollut ja on edelleen erityisesti toimittajien, taiteilijoiden ja kulttuuriväen suosiossa.
Kalevankatu 3

Lappi

Suloisesti hiukan huomaamattomasti Helsingin keskustassa sijaitseva Lappi on pohjoisen luonnon mauille omistettu ravintola. Kelopuisessa sisustuksessa kaupungin vilske jää takuulla unholaan. Turistimeininki saattaa hämätä, mutta ainakin poroa saa monella tavalla. Psst! Julkkiskokki Anthony Bourdainkin on käynyt täällä.
Annankatu 22

Elite

Ensimmäistä kertaa helsinkiläiseen klassikkoravintola Eliteen astuessaan voi suorastaan aistia, millainen paikka se on vaikkapa 40-luvulla ollut. Listalta löytyy ikonisia perinneannoksia kuten Taunon Palon sipulipihvi, mutta nuorempaakaan polvea ei ole unohdettu: kalakeitto on Eliten listalla erään “Jaren suosikki”.
Eteläinen Hesperiankatu 22

Ateljé Finne

Nimensä ja tilansa kuvanveistäjä Gunnar Finnen suunnittelemasta taideateljeesta saanut hienostunut kortteliravintola on ihana, arkkitehtoninen erikoisuus Etu-Töölössä. Finnessä tiedetään, että yksinkertainen on kaunista, suomalainen ruoka herkullista ja laadukas palvelu ensiarvoisen tärkeää.
Arkadiankatu 14

Saaga

Lappilaishenkeen sisustettu ravintola Sinebrychoffin puiston kupeessa on erityisesti turistien suosiossa. Porontaljat ja -sarvet eivät ole ehkä jokaisen makuun, mutta ystävällinen palvelu kelpaa varmasti kenelle tahansa. Kokemuksen sinetöi mehukas poronkäristys. Saagasta voi ennakkotilauksesta ostaa mukaan myös oman kuksan, joka luovutetaan spektaakkelinomaisessa vihkimisseremoniassa.
Bulevardi 34

Sea Horse

Sikalanakin tunnettu Sea Horse on helsinkiläinen klassikkoravintola, joka on myöhään auki joka päivä. Kaurismäkeläinen ilmapiiri saa täällä kaverikseen laadukkaan, mutta ennen kaikkea mutkattoman palvelun. Pakko maistaa: paistetut silakat, sipulipihvi tai kateenkorva.
Kapteeninkatu 11

Savoy

80-vuotias Savoy on yhtä aikaa perinteinen ja ajan mukana muuttuva ravintola, joka luottaa suomalaisuuteen. Sen sisustuksen ovat suunnitelleet Alvar ja Aino Aalto, ja yksi pöydistä on Mannerheimin vanha vakiopöytä. Kovin paljoa suomalaisemmaksi ei ravintola siitä muutu. Ruokalistalla on juhlavuoden kunniaksi annoksia myös menuilta vuosien varrelta.
Eteläesplanadi 14

Kuu

Jo viisikymppinen ravintola Kuu on suomalainen klassikko, töölöläinen kortteliravintola, jonka suosio on ja pysyy. Kuussa suositaan kotimaisia raaka-aineita ja lähiruokaa, eikä klassikoita unohdeta. Listalta löytyy aina muutama perinteinen annos, kuten kermainen savulohikeitto.
Töölönkatu 27

Konstan Möljä

Hillittyyn, perinteiseen suomalaiseen ravintolaan valuu turisteja solkenaan. Omistajapariskunnan isännöimä Konstan Möljä edustaa rannikkokarjalaista suomalaisuutta ja tarjoilee herkkuja runsaasta noutopöydästä. Miljöö muistuttaa mukavasti mummolaa. Jos tänne haluaa viedä ulkomaalaiseen vieraan, kannattaa varautua kysymykseen, jonka vastausta moni suomalainenkaan ei tiedä: möljä tarkoittaa satamalaituria.
Hietalahdenkatu 14

Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Kourallinen ravintoloita, joissa voi palata suomalaisen ruokakulttuurin juurille tai joihin voi viedä vaikka kaupungissa vierailevan.