Favoritrestaurang på söndagar

Ravintolassa
Lead text
På söndagar känns det skönt att tillsammans äta utan brådska. Vi sammanställde på listan flera olika slags restauranger, som har avkopplad atmosfär, trevlig stämning och god mat.

Kortteli

Uppe i köpcentret Kampen finns det livliga restaurangklustret Kortteli med söndagsläckerheter i varje smak. Brunchlistan kan avsmakas hos La Torrefazzione (kl. 10–14). Hela listan av rätter serverar POBRE (kl. 12–18), Beijing8 (kl. 12–18) och Bastardo (kl. 12–19.00).
Kortteli, Urho Kekkonens gata 1

Via Tribunali

Mitt i hjärtat av Torgkvarteren finns en genuin pizzeria i Neapel-stil där stämningen alltid är den rätta. På menyn finns utöver 10 slags pizzor med fyllningar som förrätt också körsbärstomater och rucola i viltlöksolja eller klassiska insalata capreze, dvs. bufalamozzarella, balsamico och basilika. Till efterrätt gudomlig hemgjord tiramisu. Öppet söndagar kl. 12–20, inga bordsbokningar.
Via TribunaliSofiegatan 4

Gaijin

Gaijin vid Bulevarden serverar moderna nordasiatiska smaker. Restaurangen är öppen söndagar kl. 16–23.00. På listan finns ett brett urval smakportioner som kan delas med andra och som vanligen serveras med en risskål. Dryckerna har också anpassats efter de starkt kryddade rätterna. Till efterrätt passar misotårta eller chokladmousse. 
GaijinBulevarden 6

KuuKuu

KuuKuu är en kvartersrestaurang i Tölö som serverar finländska smaker som hantverk. På matlistan finns färdigt kombinerade alternativ med tre rätter samt på listan med tallriksportioner och klassiker finns både toast skagen och laxsoppa. KuuKuu har alltid på menyn nordiska, säsongens smaker, t.ex. fisk, grönsaker och renskav samt köttbullar med potatismos och gräddsås. Till efterrätt rekommenderas inhemsk ost, sylt och rågflarn. Öppet söndagar kl. 12–22 (köket stänger kl. 21). 
KuuKuuMuseigatan 17

Sushi, vin och glass

Sushibar + Wine vid Fredriksgatan är till både interiören och menyn skandinaviskt fräsch. Smaka på misosoppa och edamamebönor samt olika fräscha och kryddiga sallader till att börja med. På sushilistan finns sashime, nigire och maki samt i rispappersficka inlindade rullar och temaki. Dessutom poke bowl, färdiga sortiment och som efterrätt granglass. Öppet söndagar kl. 14–21.
Sushibar + Wine, Fredriksgatan 42

Passio

I Passios kök lagas skandinavisk och europeisk mat och som fatöl serveras öl av småbryggeriet Ohrana från Helsingfors. Utöver en inledande snaps och nio matalternativ har Passio också färdiga varierande menyer med tre eller fem maträtter. Till maten kan du också beställa en ölprovning, i vilken ingår fyra olika smaker. Passio är öppen söndagar kl. 16–24 (köket stänger kl. 21).
PassioKalevagatan 13

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
På söndagar känns det skönt att tillsammans äta utan brådska. Vi sammanställde på listan flera olika slags restauranger, som har avkopplad atmosfär, trevlig stämning och god mat.