Med barn på restaurang i Helsingfors

Perheet Safkaa -tapahtumaa vietetään jälleen tammikuussa Helsingissä.
Swedish

När du är ute med barnen kan hungern snabbt överraska. Här kommer tips till restauranger, som också lämpar sig för familjens minsta.

Minna Koskelo
Minna Koskelo

Restaurang Pompier Espa

Pompier Espa serverar enkel mat som gjorts på bra råvaror och enligt fransk filosofi. Restaurangen är känd för sin goda service och här blir barnen bemötta som uppskattade kunder. Krögarparet har själv många barn. "Då barnen njuter, så syns det på föräldrarna", säger de. Restaurangen har barnstolar.
Södra esplanaden 8, Gardesstaden

The Cock

Till kvarterskrogen The Cock är också större familjer alltid välkomna, plats finns i två våningar. I restaurangen finns ofta sällskap där flera generationer njuter av samvaron med sina käraste. På menyn finns något för var och en och barn under 12 år äter alltid för halva priset. Med barnen kan ni gärna också prova på Holiday och den vegetariska restaurangen Yes Yes Yes som ingår i samma restaurangfamilj. Samtliga tre restauranger har barnstolar och till dem kommer du också enkelt in med barnvagn.
Fabiansgatan 17, Gardesstaden

Krog Roba

Krog Roba är en matrestaurang med ledig stämning i den förra polisstationens lokaler i anslutning till Hotel Lilla Roberts. Krog Roba serverar allt gott som det nordiska köket kan bjuda på, men med en stark helsingforsisk tvist. Barnen har beaktats med en egen barnmeny och som en kunnig barnjury har provsmakat. Här får barnen också låna ritpennor och under sommaren kan de springa omkring på den trevliga, skyddade innergården. Restaurangen har barnstolar.
Lilla Robertsgatan 3, Gardesstaden

Swedish

Vi förstår bra att barnfamiljer som kommer för att äta uppskattar vänlig service och snabbhet.

Ravintola Bro
Placeholder image for quotes

Bistro Garden by Olo

Garden by Olo är den Michelin-belönade restaurangen Olos ”bakficka”. Bistron har en ledig stämning och serverar skandinaviska smaker med en asiatisk tvist i en rymlig barnvänlig omgivning. Den trädgårdsaktiga miljön i den täckta och uppvärmda innergården ger bistron en helt speciell stämning. Ingången är hinderfri och hit kommer du enkelt in också med barnvagn med vännerna när ni vill äta. Restaurangen har barnstolar och är enkelt tillgänglig också med barnvagn.
Helenagatan 2, Kronohagen

Restaurang Bro

Restaurang Bro har stora fönster och här öppnar sig en fin utsikt mot havet under alla årstider. Barnens meny bjuder på ett brett urval av rätter och barn under 13 år får beställa från de vuxnas lista till halva priset. Söndagsbrunchen är populär bland familjer. Det är lätt att komma in i restaurangsalen också med barnvagn och i Hotell Hilton Helsinki Strands parkeringshall får även restauranggästerna vid behov parkera. Restaurangen har barnstolar och hit kommer du behändigt in också med barnvagn.
John Stenbergs strand 4, Berghäll

Having fun at restaurant the Cock
Show in landscape format
Off

Levain

I Levains okomplicerade bageri-restaurang i Rödbergen och Tölö i Helsingfors serveras frukost, lunch och kvällsmat som kan avnjutas på platsen eller som take-away. Restaurangernas bagerier fokuserar på surdegsbröd som gräddas i äkta stenugnar. Levains bröd och andra läckerheter har erövrat många familjers hjärtan och hit är det lätt att komma också med små läckergommar. På menyn finns många barnfamiljers favoriter och den lediga stämningen ger säkert glada matstunder för hela familjen. Restaurangen har barnstolar och hit kommer du enkelt också med barnvagn.
Pursimiehenkatu 29-31, Merikortteli
Runebergsgatan 29, Tölö

Restaurang Töölönranta

Restaurang Töölönranta finns som namnet säger vid Tölövikens strand. Den ljusa restaurangsalen och den trivsamma baren med öppen spis bjuder på öppna vyer som varierar med årstiderna. Om du så vill kan du lämna barnvagnen inom synhåll på den stora uteserveringen. Köket är modernt skandinaviskt och tillreder av samtliga à la carte-portioner också barnportioner för halva priset. Restaurangen har barnstolar och hit kommer du lätt också med barnvagn.
Helsingegatan 56, Tölö

Restaurang Aito

Restaurang Aito är en okomplicerad kvartersrestaurang som av rena och färska råvaror lagar okonstlad mat som serveras med hjärtlig betjäning och ledig stämning. För Aito är det viktigaste belåtna och glada gäster. Utöver barn ses vid borden ofta också äldre generationer: fyra generationer kring samma bord är här en vanlig syn. Restaurangen har också barnstolar.
Museigatan 29, Tölö

Restaurang Elite

Denna klassikerrestaurang har funnits sedan 1932 och här har trivts skådespelare, musiker, författare, dansare – och barn. Lokalens väggar pryds av verk av bildkonstnärer och under sommaren är också den grönskande uteserveringen öppen. Barnen är uppskattade gäster i restaurangen och för dem finns en meny med portioner som anpassats efter de vuxnas à la carte-meny. Barnmenyn uppdateras lika ofta som den övriga menyn. För barnen finns ett eget bibliotek samt ritpennor och ritpapper. Här finns också barnstolar.
Södra Hesperiagatan 22, Tölö

Swedish

Förutsättningar för en lyckad restaurangupplevelse för barnfamiljer är att föräldrarna öppet säger vad de önskar. Varje familj har sin egen smak. Serviceupplevelsen beror på växelverkan mellan kunden och personalen. Utöver personalen inverkar också kunden på restaurangbesöket. Därför är det viktigt att föräldrarna öppet framför sina önskemål.

Minna Koskelo
Tulevaisuusmuotoilija
Minna Koskelo

Perheet Safkaa är ett koncept som främjar barn- och familjepositiv restaurangkultur. På dess webbplats får du fler tips.

Simple liftup
Show image on the left
Off
Card list
Perheet Safkaa rekommenderar också
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
När du är ute med barnen kan hungern snabbt överraska. Här kommer tips till restauranger, som också lämpar sig för familjens minsta.