viikki

neighborhood

Coolhead Taproom & Terrace

CoolHead Brew on vuonna 2016 toimintansa aloittanut pienpanimo, joka tunnetaan erityisesti hapanoluistaan. Panimon missiona on asettaa Suomi pienpanimoiden maailmankartalle. CoolHead pyrkii tätä kohti valmistamalla jännittäviä, moderneja oluita joiden makuprofiilit luovat symbiooseja pohjoismaisten ja eksoottisten makujen välille.

Viikin toimitiloissa sijaitsee sekä baari että keittiö. Valtavan olutvalikoiman lisäksi sieltä löytyy viinejä, siidereitä sekä runsaasti alkoholittomia vaihtoehtoja. Myös gluteenittomia oluita on valikoimassa.

Ravintola Koskenranta

Koskenranta on Helsingin Vanhankaupunginkosken rannalla sijaitseva idyllinen ravintola. Vuonna 1946 valmistunut entinen Imatran Voiman Vesivirtauslaboratorio toimii tänä päivänä ravintolana ihastuttavassa koskimaisemassa. Ravintola on avoinna ympäri vuoden ja palvelee talvikaudella arkisin lounasaikaan ja viikonloppuisin kahvila-ravintolana. Kesäisin koskea hipovalla terassilla nautit luonnonrauhassa bistro-annoksista ja vaikkapa lasillisesta viiniä.

Pornaistenniemen lintutorni

Vanhankaupunginlahti, Viikin pellot sekä Vantaanjoki muodostavat ainutlaatuisen luontokokonaisuuden aivan Helsingin keskellä. Alueen luontoon on myös helppo tutustua, sillä lahtea kiertävät valaistut ulkoilutiet ja lahdelle voi tähyillä lintutorneista.

Pornaistenniemelle pääsee kätevästi Arabian puolelta siltaa pitkin.

Viikin arboretum

Viikin arboretum, puulajipuisto, on perustettu vuonna 1969 pääasiassa dendrologian eli puulajitieteen tutkimusta ja opetusta varten. Samalla se on osa kaupungin erittäin suosittua Vanhankaupunginlahden ulkoilu- ja virkistysaluetta. Viikin arboretum on noin 20 hehtaarin suuruinen alue, jolla kasvaa sekä kotimaisia, että Suomessa menestyviä ulkomaisia puu- ja pensaslajeja. Ulkomaiset lajit ovat kotoisin pohjoiselta pallonpuoliskolta Suomea mahdollisimman paljon muistuttavilta alueilta. Nykyään alueella kasvaa noin 250 eri puu- ja pensaslajia.

Vanhankaupunginlahti

Vanhankaupunginlahti on ainutlaatuinen luonto-, kulttuuri- ja ulkoilualue lähes Helsingin sydämessä. Ruovikkoinen merenlahti on kansainvälisesti merkittävä lintuvesi, jota ympäröivät monimuotoiset, osin luonnontilaisen kaltaiset metsät. Alueella elää useita uhanalaisia tai harvinaisia lintu-, hyönteis-, lepakko- ja kääpälajeja. Luonnossa virkistäytymistä varten alueella on taukopaikkoja, lintutorneja ja piilokojuja. Laaja reittiverkosto muodostuu poluista ja kevyen liikenteen väylistä. Osa reiteistä on esteettömiä.