Keikkapaikkoja livemusiikin ystäville

Konserttitunnelmaa
Lead text
Helsinki on täynnä hienoja klubeja elävän musiikin ystäville, varsinkin viikonloppuisin tarjonta on erinomainen.

Kaiku

Euroopan parhaiden klubien joukkoon usein nostetussa Kaikussa näkee joka viikko mielenkiintoisia kotimaisia ja ulkomaisia vaihtoehtoisen elektronisen musiikin nimiä.
Kaikukatu 4

Tavastia

Koko Suomen legendaarisin keikkapaikka on ehdottomasti vuodesta toiseen pintansa pitävä Tavastia. Vuonna 1970 ovensa ensimmäistä kertaa avannut Tavastia on yksi Euroopan vanhimmista rokkiklubeista. Tavastialla ovat soittaneet lähes kaikki. Tavastian moderniksi klassikoksi muodostunut Lauantaidisko tanssittaa joka lauantai aamuun saakka.
Urho Kekkosen katu 4-6

Semifinal

Tavastian sisäpihalla sijaitseva pienempi ja rähjäisempi Semifinal on yksi Helsingin parhaista rokkiklubeista. Täältä ovat aloittaneet monet kotimaiset rokkinimet ja siirtyneet yläkerran Tavastian kautta kohti suurempia areenoita. Semifinalissa voi nähdä aloittelevia ja vielä tuntemattomia yhtyeitä ja ajoittain myös isompien artistien erikoiskeikkoja. 
Urho Kekkosen katu 4-6 (Sisäpiha)

Mascot Bar & Live Stage

Kallion Neljännellä linjalla sijaitseva tunnelmallinen ja sopivan pieni keikkapaikka. Tarjontaa on räpistä, rockiin, laulaja-lauluntekijöistä standup-artisteihin ja punkkareista runoilijoihin. Mascotin lavalla viihtyvät niin aloittelevat, kuin kuuluisammatkin artistit. Ohjelma kannattaa tarkistaa Mascotin Facebook-sivuilta.
Neljäs linja 2

Kuudes Linja

Kallion Kaikukadun kompleksin maineikas keikkapaikka ja klubi täyttyy viikoittain juhlijoista ja laatumusiikin ystävistä. Keikkatarjonta kattaa laajasti ja laadukkaasti koko vaihtoehtomusiikin kentän, Kutosen linja ei petä koskaan. Kutosen viikonloput alkavat alkuillan keikoilla ja jatkuvat keikkojen jälkeen klubeilla aina aamuun saakka.
Hämeentie 13 (Sisäänkäynti Kaikukatu 4, sisäpihalta)

Ääniwalli

Vallilan teollisuusalueen kätköissä sijaitseva warehouse-klubi on aktivoitunut jälleen myös keikkapaikkana. Kuudennen linjan ja Kaikun kanssa samaan ryppääseen kuuluvan Ääniwallin ohjelmisto on samaa laadukasta tasoa kuin sisarklubeillakin. 
Pälkäneentie 13

Show in landscape format
Off

On The Rocks

Rautatientorin laidalla sijaitseva On The Rocks kuuluu Helsingin livemusiikkiklubien vakiokalustoon. Rokkiklubi laajensi tuoreella otteella tovi sitten ajattelumaailmaansa, ja On The Rocksin lavalla nähdäänkin nykyään laajalla skaalalla erinomaisia bändejä rockista, indieen, räpistä, countryyn ja metallista punkkiin. On The Rocks on suunnannut vahvasti katseensa myös kohti Kalliota, se pyörittää myös Porvoonkadun ja Fleminginkadun kulmassa sijaitsevaa rokkibaaria On The Rocks Kalliota sekä nykyään myös legendaarista Lepakkomiestä.
Mikonkatu 15

Lepakkomies

Piritorin kulmalla sijaitseva räkäisen konstailematon punkkiluola kärsi tänä vuonna massiivisen vesivahingon. Vesivahingon jälkeen Lepakkomies sai myös uuden omistajan, kun On The Rocks osti paikan ja remontoi sen syksyn 2019 aikana jälleen keikkakuntoon. Tarkkaa avauspäivää remontoidulle “Lepikselle” ei vielä ole, mutta uusi omistaja on luvannut keikkojen jatkuvan samalla tyylillä kuin aikaisemminkin, neljä live-iltaa viikossa keskiviikosta lauantaisin pääpaino punk-, räp- ja indie-keikoissa.
Helsinginkatu 1

Livekeikka On the Rocksissa
Show in landscape format
Off

Koko Jazz Club

Suomalaisten jazzmuusikoiden 2019 perustama Koko Jazz Club toimii Helsingissä ja Iisalmessa. Nykyään myös Koko Records -levymerkkiä pyörittävän klubin lavoilla näkee kotimaisten eturivin jazzartistien lisäksi myös ulkomaisia artisteja.
Hämeentie 2

Bar Loose

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva legendaarinen rokkibaari ja keikkapaikka. Alkuillasta se on rento aloittelupaikka, illalla erinomainen ja tiivis keikkapaikka ja yöllä se muuttuu rokkihenkiseksi yökerhoksi.
Annankatu 21

Korjaamo

Töölön vanhoihin raitiovaunuhalleihin vuonna 2004 perustettu Kulttuurikeskus Korjaamo kuhisee erilaisista tapahtumista läpi vuoden. 500 henkeä vetävä Vaunusali ja intiimimpi Vintti ovat erinomaisia keikkapaikkoja, joissa keikkailee niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin huippunimet. Korjaamolla sijaitsee myös ravintoloita ja elokuvateatteri, kesäisin suuri sisäpiha sykkii tunnelmaa.
Töölönkatu 51

G Livelab

Muusikkojen liiton pyörittämä liveklubi on satsannut keikkapaikan hifiin äänenlaatuun paljon. Sofistikoituneen intiimillä klubilla voi nähdä tunnelmallisia keikkoja isoiltakin artisteilta.
Yrjönkatu 13

Red guitar
Show in landscape format
Off

Suvilahti TBA

Suvilahden entisen sähkövoimalan ja kaasulaitoksen alueeseen kuuluu yhdeksän rakennusta, kaksi kaasukelloa ja piha-alue. Suvilahden kulttuurikeskuksessa sijaitsee myös mainio keikkapaikka Suvilahti TBA, joka toimii myös lounasravintolana ja baarina. Särmikkäässä keikkapaikassa voi nähdä keikkoja maan eturivin rokkiartisteilta ja tietenkin tulevilta suuruuksilta.
Kaasutehtaankatu 1 (Rakennus 8, Kojehuone)

Konepaja-sali

Vallilan konepajalla, The Train Factoryyn, elokuussa 2019 avautunut uusi konsertti- ja tapahtumatila, joka sijoittuu myös elokuussa avatun Corona Baarin -popupin välittömään yhteyteen.
Aleksis Kiven katu 17

Henry’s Pub

Vanhalla linja-autoasemalla Kampissa, Amos Rexin ja Kampin kauppakeskuksen välissä, sijaitseva Henry’s Pub on jo yli kymmenen vuoden ajan ollut torstaisin yksi kaupungin antoisimmista keikkapaikoista. Henry’s Pubin ilmaisella Helatorstai-klubilla esiintyy joka viikko mielenkiintoisia kotimaisia vaihtoehtokentän artisteja.
Simonkatu 3, Narinkkatori

Kulttuuritalo

Alvar Aallon suunnittelemalla legendaarisella Kulttuuritalolla ovat esiintyneet vuosien saatossa mm. Jimi Hendrix, John Coltrane, Led Zeppelin, AC/DC, Iron Maiden, Frank Zappa, Ella Fitzgerald ja monet muut legendat ja lista sen kun vain pitenee.
Sturenkatu 4

Storyville

Aivan eduskuntatalon kupeessa sijaitsevalla jazzklubilla esiintyy viikottain kotimaisia ja ulkomaisia artisteja. Storyvillen kesäiset terassikeikat ovat helsinkiläinen instituutio.
Museokatu 8

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsinki on täynnä hienoja klubeja elävän musiikin ystäville, varsinkin viikonloppuisin tarjonta on erinomainen.