Konsertti

Arabiasali

Arabiasali sijaitsee Pop & Jazz Konservatorion ja Metropolia Ammattikorkeakoulun Soiva-rakennuksen yhteydessä ja toimii molempien oppilaitosten pop/jazzmusiikin koulutusohjelman konserttisalina.

Konepaja-sali

Helsingin Vallilan The Train Factoryyn avattiin elokuussa 2019 uusi konsertti- ja tapahtumatila Konepaja-sali. Konepaja-salissa järjestetään konsertteja, kokouksia, seminaareja ja erilaisia yksityistilaisuuksia.

No Fear Agency & Promotion Oy vastaa tilan ohjelmasisällöistä, konserteista ja tuotannoista.

Sellosali

400-paikkainen Sellosali on akustisesti yksi pääkaupunkiseudun korkeatasoisimmista musiikkisaleista. Sellosalissa järjestetään vuosittain n. 300 tapahtumaa. Ohjelmistossa on korkeatasoisia klassisen ja kevyen musiikin konsertteja, pienoisoopperaa, tanssiesityksiä, teatteria sekä lastenkulttuuria.

Helsingin jäähalli

Jaakko Kontion ja Kalle Räiken suunnittelema Helsingin jäähalli avattiin 1. lokakuuta 1966, ja se on Helsingin vanhin jäähalli. Jäähalli suunniteltiin alun perin Suomessa pidettyjä vuoden 1965 jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuja varten.

Jääkiekkoseura HIFK on käyttänyt hallia kotikenttänään hallin avajaisista lähtien. Jääkiekko-otteluiden lisäksi jäähallissa järjestetään konsertteja, näyttelyitä ja messuja, sekä kirpputori viikonloppuisin jos hallilla ei ole tuolloin muuta ohjelmaa.

Kulttuuritalo

Vuonna 1958 käyttöön vihitty Kulttuuritalo on vetänyt salit täyteen konserttiväkeä ja rokkaavaa nuorisoa jo 1960-luvulta lähtien. Talolla on merkittävä asema niin suomalaisessa musiikinhistoriassa kuin myös suomalaisen arkkitehtuurissa. Alvar Aallon suunnittelema Kulttuuritalo sykkii edelleen tiheästi suomalaisen musiikkielämän ja tapahtumamaailman keskellä. Aallon kädenjälki näkyy erityisesti talon kaarimaisessa muodossa ja orgaanisissa yksityiskohdissa.

Kulttuuritaloon järjestetään tilauksesta tutustumiskäyntejä, joissa voi tutustua talon ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin (lisätietoa [email protected]). Kulttuuritalossa voi vierailla omin toimin tapahtumien aikana sekä talon lounasravintolassa, Sture4:ssä, sen aukioloaikoina.

Vuotalo

Vuotalo tarjoaa monipuolisesti kulttuuritapahtumia, vaihtuvia näyttelyjä galleriassa sekä taidekasvatustoimintaa lapsille, nuorille, päiväkodeille ja kouluille. Ohjelmistossa on paljon elokuvia, matineoita ja erilaisia konsertteja sekä aikuisille että lapsille. Rakennuksessa myös Vuosaaren kirjasto sekä Kirjakahvila Pokkari.