Hevarin päivä Helsingissä

Metallifestivaali Tuska järjestetään Helsingin Suvilahdessa.
Lead text
Opas aamusta iltaan metallimusiikin pääkaupunkiin

Aamu 

Brekua voi nauttia Vanhassa Kauppahallissa Etelärannassa tai Töölön Tin Tin Tangossa. Helsingissä hotelliaamiaiset ovat myös läpeensä hyvää kamaa. Jos hotellipakettiisi ei kuulu aaminen, sellaisen voi ostaa mistä vain keskustan hotellista ja samalla “upgreidaa” oma aamusi. 

Levyostoksia kannattaa harrastaa heti aamutuimaan, kun tilanne lompakossa on vielä hallinnassa. Keltainen Jäänsärkijä Tavastian vieressä: mieletön valikoima, kannattaa ja pitääkin tulla paikan päälle selailemaan, sillä Jäänsärkijällä ei ole nettisivuja! Sisäänostajat ovat levymaailman guruja, eli luottoa harvinaisiin löytöihin on. Levykauppa Äx, tuo raskaan musiikin ystävän ystävä löytyy myös nurkan takaa. Huippuhyvä henkilökunta ja metallipainotteinen valikoima.  

Piknikkiä harrastetaan kesäisin ja usein. Se on hyvä tapa tutustua paikallisiin. Hyviä puistoja minglailuun ovat mm. Koffin puisto, Ruttopuisto aka Plague park, Esplanadi, Tokoinranta ja Karhupuisto. Mikäli aikataulu antaa periksi, vahva suositus myös Helsingin lähisaarille: Suomenlinna, Vallisaari ja Pihlajasaari. Kaikkiin pääsee noin 10min lauttamatkalla muutaman euron korvausta vastaan. "The Best of Judas Priest" -kokoelma mukaan, Alepasta matkapatongit, matkakajari kainaloon ja menoks.

Sibelius-monumentti Töölössä.
Show in landscape format
Off

Iltapäivä

Must-see nähtävyydet: Tuomiokirkko aka Church of DOOM, Sibelius-monumentti (Sibelius on Stratovariuksen bassotaitelija Lauri Porran isoisoisä), Tiketti Galleria (paljon musiikkiaiheisia näyttelyitä, jotka usein myynnissä hinnoin joihin fanillakin on mahdollisuus), ja visiitti Keskustakirjasto Oodin terassille prosecco lasilliselle katsomaan ”monttua", jossa Tuska järjestettiin vuosina 2001- 2010. 

Iltapäiväbaarit: Iltapäivällä on hyvä lähteä mittaamaan Kallion baarikatuja ja tutustumaan paikallisiin. Tsekattavia baareja ovat mm. Loosister (lättysuositus) ja Majava Bar, jossa tunnettujen hevibändin soittajia on joko tarjoilemassa raskaan musiikin ammattilaisille ja harrastajille juomia, tai nauttimassa niistä itse toisella puolella tiskiä. Dallaa legendaarinen baarikatu Vaasankatu päästä päähän ja ympärilläsi on ystäviä ja olet Helsingissä kuin kala vedessä. 

Keskustassa U. Kaleva on tutustumisen arvoinen Suomi-eksotiikkaa henkivä baari. Sisään mahtuu max 10 asiakasta ja taustalla soi Suomi-iskelmä. Ja jos siellä rupeaa ahdistamaan, siitä on helppo siirtyä viereiseen Bar Baseen, jossa soi takuuvarmasti Holy Diverit ja muut heviklassikot. Saman lupauksen antaa myös Kaivopihan Praha.

Puttesin herkullisia pizzoja
Show in landscape format
Off

Alkuilta

Välillä on hyvä muistaa myös syödä. Keskustassa iisi valinta on Ilves heti Tavastian vieressä. Rapeita annoksia, hyvä juomavalikoima ja ennenkaikkea ehkäpä stadin ainut mesta, jossa ei taustamusikki huuda kovempaa kuin sinä! Korkeintaan Tavastian soundcheckit resonoi vähän seinän läpi. Jos tekee mieli lättyä, suuntaa Putte's Bar & Pizzaan (jota muuten pitää HIM-yhtyeen ex-kiipparisti Antto Melasniemi). Annankadulla voi pienempään nälkään pysähtyä Looseen

Fiinimpää apetta voi suositella hyvässä seurassa: Grön, Baskeri & Basso Bistro tai Lonna mukavan lyhyen 10min laivamatkan päässä Kauppatorilta. Pieneen iltapäivädarraan voidaan suositella Naughty Burgeria, Döner Harjua tai Bun2Bun Redia.

Tavastiaklubi
Show in landscape format
Off

Ilta

Illan keikkoja kannattaa tsekata Helsingin parhailta klubeilta: Tavastia, SemifinalBar Loose, Kuudes Linja, Korjaamo, ÄäniwalliOn the Rocks ja Lepakkomies

Suurempia sisäkeikkoja järjestetään Helsingin vanhassa jäähallissa eli Nordiksessa ja Kaapelitehtaalla

Helsingin livetarjonta on Euroopankin mittakaavassa erittäin vireää ja aktiivista ympäri vuoden. Kattavin ja ajankohtaisin listaus tulevista tapahtumista löytyy meteli.net -palvelusta.

Yöelämää (ennen jatkoja) siirrytään viettämään Jussi69:n pyörittämään The Riffiin tai Prahaan. Bar Looseenkin voi koittaa, mutta kannattaa varautua jonottamaan. Yläkerran tiloissa viihtyy hyvin ja rokki soi. Kesäaikaan baarien sulkeuduttua voi Sompasaaren saunalta löytää vielä bileet käynnissä aamuyön tunteina.

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Opas aamusta iltaan metallimusiikin pääkaupunkiin.