Päänähtävyys

Sticky for
sights_and_attractions

Oodi, Helsingin keskustakirjasto

Helsingin uusi keskustakirjasto Oodi on elävä kohtaamispaikka Kansalaistorilla, kaikille avoin julkinen tila keskellä kaupungin sykettä. Oodi on tapahtumapaikka, lukemisen talo ja monipuolinen kaupunkikokemus. Oodi tarjoaa tietoja, taitoja ja tarinoita, ja sinne on helppo tulla oppimaan, eläytymään, nauttimaan ja työskentelemään. Kaikille avoin uuden ajan kirjasto on elävä ja toiminnallinen kohtaamispaikka.

Seurasaaren ulkomuseo

Seurasaaren ulkomuseo esittelee suomalaisten asumista, työntekoa ja elintapoja menneillä vuosisadoilla. Museotalot edustavat eri maakunnille tyypillisiä rakennuksia ja rakennusryhmiä 1600-luvun lopulta 1900-luvulle. Oppaat johdattavat museokävijät vanhanajan käsitöiden, puhdetöiden ja erilaisten tapahtumien avulla entisajan elämään.

Design District Helsinki

Design District Helsinki on luovien tekijöiden keskittymä Helsingin sydämessä. Alueeseen kuuluu n. 160 jäsentä designliikkeistä gallerioihin, työpajoista museoihin, ravintoloista hotelleihin ja suunnittelutoimistoihin.

Find.designdistrict.fi on Design District Helsingin uusi kaupunkiopas, joka tekee Helsingin designhelmien, gallerioiden ja muotiliikkeiden löytämisestä entistä helpompaa. Design District Helsingin digikartta on vastaisku katujen tyhjenemiselle ja avoin kutsu valloittamaan Helsingin hiljentyneet kadut.

Design District Helsinki on vuonna 2005 perustettu yhdistys, joka tunnetaan paikallisen kaupunkikulttuurin ja kivijalan puolestapuhujana sekä designalan asiantuntijana.

Vanha Kauppahalli

Helsingin Vanha kauppahalli on palvellut asiakkaitaan jo vuodesta 1889.

Kauppiaiden valikoimista löytyvät mm. juustot, kalat, äyriäiset, lihat, kasvikset, hedelmät sekä mausteet, kahvit ja teet, herkkuja unohtamatta. Hallikauppiaat hoitavat myös erikoistilaukset tarvittaessa.

Lisäksi hallissa toimii Suomen pienin Alko, ja useampi kahvila ja ravintola.

Helsingin tuomiokirkko

Senaatintorin pohjoislaidassa kohoava Tuomiokirkko on valtiollisten ja akateemisten juhlajumalanpalvelusten näyttämö ja yksi Helsingin suosituimmista matkailunähtävyyksistä. Carl Ludvig Engelin suunnittelema kirkko on osa Helsingin empirekeskustaa ja maamerkki mereltä saapuville, ja siitä on tullut koko Helsingin symboli. Nikolainkirkon ja Suurkirkon nimeä kantanut nykyinen Helsingin hiippakunnan pääkirkko on valmistunut vuonna 1852. Kirkon katolla kaupunkia vartioivat kahdentoista apostolin veistokset.

Kirkon kryptassa (Kirkkokatu 18) on esillä vaihtuvia näyttelyitä ja konsertteja. Kesäisin toisessa tapulissa on matkamuistomyymälä Cathedral Shop.