Mitä tehdä Helsingissä 3 tunnissa

A view looking down the length of part of Esplanadi park in summertime. Surrounded by neat bushes, flower beds and trees, crowds of people walk up and down the main walkway.
Lead text
Oletko lähdössä iltalaivalla Tukholmaan tai Tallinnaan? Tai odotatko Pietarin-junan lähtöä? Tässä kuumimmat vinkit muutaman tunnin miniloman viettämiselle Helsingissä.
Helsinki Cathedral is one of the prominent landmarks of Helsinki.
Show in landscape format
Off

1. Katsasta Helsingin päänähtävyydet

Helsingin monet päänähtävyydet sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan, joten siirtyminen paikasta toiseen on helppoa. Ydinkeskusta, erityisesti Senaatintorin ja Torikortteleiden arkkitehtuuri muodostavat ainutlaatuisen uusklassisen kokonaisuuden. Kauppatorilta näkee Katajanokan kaupunginosassa sijaitsevan, majesteettisen Uspenskin katedraalin, joka on suurin ortodoksikirkko Länsi-Euroopassa. Aivan torin kupeeseen on avattu Allas Sea Pool, jossa pääsee saunomaan ja pulahtamaan 27-asteiseen ulkoaltaaseen ympäri vuoden. Tai kipua Altaan näköalaterassille nauttimaan merellisistä maisemista ja viinilasillisesta! 

Kaupungin parhaat näköalat

Clarion Sky Room, Tyynenmerenkatu 2: Mikset sopisi treffejä yhteen Helsingin korkeimmista rakennuksista? Clarion-hotellin ylimmän kerroksen Sky Room baarissa voi nauttia henkeäsalpaavista näkymistä pääkaupungin kattojen ylitse. 

SkyWheel Helsinki, Katajanokanlaituri: Hyppää maailmanpyörän kyytiin ja nauti upeista 360-asteen näkymistä 40 metrin korkeudessa. SkyWheel sijaitsee aivan Kauppatorin ja Allas Sea Poolin vieressä, ja siellä voi vierailla ympäri vuoden. Luksusversiossa voit valita VIP-kokemuksen Veuve Clicquot -samppanjan ja musiikin parissa.

Ravintola 10. kerros, Kaivokatu 3 A: Sokos Hotel Vaakunan kymppikerroksessa sijaitseva ravintola terasseineen tarjoaa upeat näkymät Helsingin kattojen ylle. Maisemien lisäksi tarjolla on aamiaista, lounasta ja päivällistä tilassa, joka henkiin aitoa 1950-luvun tunnelmaa. 

A sunny day at the market square in Helsinki
Show in landscape format
Off

2. Syö paikallisessa ravintolassa

Suomalainen ruokakulttuuri perustuu kunkin kauden tuoreisiin ja luonnollisiin raaka-aineisiin. Maistele kauden herkkuja paikallisessa ravintolassa tai koe kotoisa tunnelma Vanhassa Kauppahallissa herkullisen lohisopan äärellä.

Title
Tässä ehdotuksia aamiais-, lounas- tai kahvipaikaksi ydinkeskustassa:
Iconic Savoy vases represent classic Finnish design.
Show in landscape format
Off

3. Käy design- tai vaateostoksilla

Helsingissä on auttamatta Suomen parhaat ostosmahdollisuudet. Tärkeimpiä ostoskatuja ovat Aleksanterinkatu ja Pohjoisesplanadi sekä niitä risteävät pikkukadut. Täältä voi löytää ikoniset kotimaiset brändit ja modernit klassikot. Laaja valikoima designia, koruja ja kosmetiikkaa on tarjolla TRE-liikkeessä (Mikonkatu 6) tai Kämp Gardenissa (Pohjoisesplanadi 33, 2. kerros). 

Title
Designtuliaisia Helsingistä: 

Lumi Supermarket: Lumin tarina sai alkunsa kahden suunnittelijan yhteistyöstä. Sanna Kantolan ja Bruno Beaugrandin suunnittelemat laukut ja lompakot ovat korkealaatuisia ja palkittuja tuotteita, joita myydään jo 25 maassa. Liike sijaitsee Torikortteleissa (Aleksanterinkatu 28) aivan Senaatintorin kulmalla. Supermarket-laukku on moderni klassikko, jota saa useissa väreissä monen kokoisena. Laukun muotoilu on saanut inspiraatiota muovikassista. 

Karhu: Karhu on yksi Euroopan johtavista juoksukenkävalmistajista ja ollut toiminnassa jo 100 vuotta. Tiesitkö, että Karhun nykyisten kenkien tunnuksena oleva M-kirjain tulee 1960-luvulla Karhun suunnittelijoina toimineiden Mäntylän veljesten sukunimestä? Karhu-juoksukenkiä voi ostaa konseptimyymälästä, joka sijaitsee ikonisessa Lasipalatsissa (Mannerheimintie 22-24).

Makia: Makian ensimmäinen konseptimyymälä sijaitsee myös Lasipalatsissa (Mannerheimintie 22-24). Makia Storesta löytyvät sekä miesten, naisten että lasten mallistot kokonaisuudessaan. Lisäksi mallistoon kuuluvat laaja kenkä- ja laukkuvalikoima sekä sesonkituotteet.

An aerial view looking over Katajanokka, Helsinki harbour and stretching into the distance, as seen from above Katajanokka. A ferry is at dock in the harbour, and the sunset shines golden and bright in the top right of the photo.
Show in landscape format
Off

+ Hyvä tietää

Helsinki-Vantaan lentoasemalta on alle tunnin matka Helsingin keskustaan. Käytä siis hyväksesi koneen vaihtoaika ja poikkea Helsinkiin. Hyppää joko junaan (30 min) tai Finnairin bussiin (20 min), joilla pääset suoraan päärautatieasemalle. Rakennus on nähtävyys jo itsessään!

Risteilyaluksille on helppo päästä jalan, raitiovaunulla, taksilla tai bussilla. Katso lisätietoa risteilylaiturien kartasta

Helsingin seudun liikenne (HSL) on erinomainen järjestelmä, joka koostuu bussi-, lähijuna-, raitiovaunu- ja metrolinjoista sekä Suomenlinnan lautasta. Vierailijoille on tarjolla useita lippuvaihtoehtoja kertalipuista päivälippuihin. Esimerkiksi AB-lipulla voit ajella metrolinjan päästä päähän ja poiketa vaikkapa Tapiolan EMMA-taidemuseossa tai Pohjoismaiden suurimmassa kauppakeskuksessa Itiksessä. Kaikki lähijunat pysähtyvät Pasilassa, jonne vasta avattiin Kauppakeskus Mall of Tripla ja Musiikkimuseo Fame

Kesäisin (touko-lokakuu) käytössä on noin 3 500 keltaista kaupunkipyörää lähes 350 pyöräasemalla Helsingin ja Espoon ympäristössä. Voit lainata pyörää maksua vastaan ​​ja ajella sillä jopa 30 minuuttia kerrallaan ilman lisäkustannuksia.

Helsingin matkailuneuvonta Rautatieaseman länsisiivessä (Elielinaukio 3) tarjoaa ilmaista tietoa nähtävyyksistä, tapahtumista ja palveluista, sekä esitteitä ja karttoja ympäri vuoden. Lisäksi noin 20 vihreään Helsinki Helppiä partioi kaduilla kesäkuusta elokuuhun ja tarjoaa ilmaisia ​​neuvoja ja apua kävijöille.

Show image on the left
On
Card list
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Keräsimme muutaman vinkin kuinka viettää päivä Helsingissä, kun on vain muutama tunti aikaa.