Tacoja parhaassa tunnelmassa

Lopez y Lopez, Man in front of counter
Lead text
”Haluamme että ihmiset tulevat tänne paitsi ruuan myös kokemuksen takia.”

Luurankoja, värikkäitä kukkia ja Jeesus. Lopez y Lopezin seinämaalauksia katsomalla tietää heti mistä maailman kolkasta on kyse. Lopez y Lopez on Helsinkiä viime aikoina villinneen meksikolaisen ruuan ja tacobuumin vauhdittajia. Konsepti on nopeasti kasvanut pieneksi ketjuksi: Lopez y Lopezin voi löytää Siltasaaresta Hakaniemessä, Kampin keskuksesta, Punavuoresta ja Teurastamolta, josta tarina myös alkoi.

Taqueriat ovat Meksikossa paikallisia kohtaamispaikkoja, ja samaan pyrkii Lopez y Lopez. Kukin paikka on luonteva osa omaa naapurustoaan, mutta samalla asiakas tietää astuvansa juuri Lopez y Lopez -maailmaan. Laatua, rentoutta, musiikkia ja mielikuvitusta – näitä kaikkia jokainen Lopez y Lopez haluaa tarjota helsinkiläisille.

Inside a Lopez y Lopez Mexican restaurant, a white, square tiled service counter can just be seen on the bottom right of the photo and a large blue, banner with the restaurant logo sits on the opposite wall. Between these and beneath rows of rope lights, are three, four-seater tables and six, two-seater tables.
Show in landscape format
Off

Taqueria-ketjun perustaja Manu Torchio on tuttu nimi monien Helsingissä toimineiden meksikolaisten ravintoloiden takana. Hän muutti Helsinkiin Barcelonasta, jossa hän toimi niinikään ravintola-alalla. Manulla on kokin pätevyys, mutta Lopez y Lopezissa hän vastaa ravintoloiden toiminnallisesta puolesta. ”Espanjan-ajoilta minulla on hyvä kontakteja tavarantoimittajiin. Loput raaka-aineet löydämme hyvin täältä Helsingistä”, Manu kertoo.

Pitkä ja monipuolinen kokemus alalta näkyy Lopez y Lopez -ravintoloissa: yhtä tärkeää kuin ruoka on tunnelma, jonka luomisen Manu tiimeineen ottaa tosissaan. Vaikkakaan ei aina niin vakavasti. ”Kommunikaatio asiakkaiden kanssa on meille tärkeää. Kun koronarajoitukset alkoivat, teimme some-kanaviimme meemejä ilahduttamaan. Samat meemit inspiroivat uuden menumme ilmettä.” Reaktiot somessa ja menuja lukevien asiakkaiden kasvoilla vahvistavat meemien viestin: maailmassa on hyvin vähän asioita, joista tulee niin hyvälle tuulelle kuin tacoista.  Hymyjä herättelee salien sisustus, joka on Lopez y Lopezin oman henkilökunnan designia. Huumorin lisäksi Lopez y Lopezissa korostuu palvelun mutkattomuus. Tilaaminen muistuttaa katuruokaravintolaa, ja samoissa pöydissä voi istua muitakin seurueita. ”Joskus olemme joutuneet vähän perustelemaan, miksi emme ota pöytävarauksia. Tänne todella voi vain tulla, kavereiden kanssa tai itsekseen.”

Tacos and churros in Lopez y Lopez
Show in landscape format
Off

Lopez y Lopez on löytänyt nopeasti asiakaskuntansa, ja uusia uteliaita tulee jatkuvasti lisää. Korona on kuitenkin aiheuttanut tällekin ravintolaryppäälle isoja haasteita. Manun kasvoilta näkyy, mitä jatkuva uusin säädöksiin sopeutuminen on yrittäjältä vaatinut. Kovat päätökset ja pitkät päivät ovat kuitenkin välittyneet asiakkaille joustavuutena ja kekseliäisyytenä. Take awayin lisäksi Lopez y Lopez on tehnyt yhteistyötä päivittäistavaraketjujen kanssa. ”Yhä useampi on tutustunut makuihimme omassa kodissaan.”

Uudet suunnitelmat siintävät jo Manun mielessä. Niiden onnistumiselle onkin hyvät lähtökohdat. Lopez y Lopez voi näyttää rennoin rantein tehdyltä konseptilta, mutta tosiasiassa liiketoimintaa on rakennettu alusta asti kestäväksi: niin ravintoloiden sijainnit kuin paikkamäärät on huolella analysoitu. ”Meistä on tulossa ketju, mutta hyvällä tavalla: omistus ja sen myötä konsepti on omissa käsissämme. Saamme leikkiä ja kokeilla”, Manu sanoo ja tulee kiteyttäneeksi sen, mitä yrittäminen parhaimmillaan voi olla.

Mitä kannattaa kokeilla Lopez y Lopezissa?

”Ensimmäisellä kerralla kannattaa tilata kala-tacot. Niiden tuoreus ja raikkaus jonkin coctailin tai oluen kanssa vie heti lomatunnelmiin. Salsat ovat olennainen osa tacoja. Teemme ne itse, ja olemme saaneet niitä myyntiin myös supermarketteihin. Liha on suomalaista. Joitain chilejä ja muita tuomme itse maahan, jotta saamme ruokiin autenttisen maun. Emme ole fine dining -ravintola. Päiväsaikaan pöydissä näkyy perheitä ja illalla enemmän nuoria, mutta meillä ei ole varsinaisia kohderyhmiä, joille teemme ravintolamme. Tänne sekaan sopivat niin lapset kuin koirat.”

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Lopez y Lopez on Helsinkiä viime aikoina villinneen meksikolaisen ruuan ja tacobuumin vauhdittajia.