Teurastamon alue kasvavan Kalasataman lähistöllä on urbaanin ruokakulttuurin keskus. Nimeä ei kannata säikähtää, sillä tänä päivänä Teurastamolla viitataan vain alueen historiaan. Menneisyyttä teurastamolaitoksena ei kuitenkaan ole häivytetty, vaan se näkyy niin ravintolatilojen lihakoukuissa kuin paikan logossa, joka on suunniteltu vanhojen lihaleimojen mukaan.
Teurastamo on tarjonnut monella toimijalle mahdollisuuden lähteä toteuttamaan jotain täysin uutta. Savustamo joka samalla toimii klubina? Tislaamo jossa tehdään maailmanluokan ginejä ja viskejä? Lähiruokatori ja grilli kenen tahansa kaupunkilaisen käyttöön? Kaikki tämä ja enemmän on mahdollista Teurastamolla.
Aito ”Meatpacking District”
Teurastamon uusi aika alkoi pari vuosikymmentä sitten, kun Helsingin kaupunki lähti kehittämään entisestä satama-alueesta uutta kaupunginosaa. Alueen lähistöllä sijainneesta tukkukaupan keskuksesta päätettiin tehdä uudenlainan ruokakulttuurin mekka.
Vuonna 2012 Helsinki sai kunnian olla maailman designpääkaupunki, ja yksi vuoden aikana lanseeratuista ”uusista” alueista oli juuri Teurastamo. Ruokakulttuurin keskusta ei synnytetä ilman aktiivisia ravintoloitsijoita ja muita ruoka-alan toimijoita. Teurastamosta onkin tullut paitsi ravintolakeskittymä myös uusien tuotteiden ja konseptien kehittämisalusta sekä alan opetusta tarjoava keskus.
Vastuullisuus on ollut Teurastamon ytimessä alusta asti: tänne tullaan inspiroitumaan niin lähimetsien sienistä kuin pientuottajien antimista. Jos siis haluaa tietää miltä tulevaisuus maistuu, kannattaa suunnata Teurastamolle.