Päiväretki: Tallinna

View of old town in Tallinn.
Lead text
Päiväretki keskiaikaiseen Tallinnaan yhdistää meriretken ja pienen kaupunkiloman.

Tallinna pähkinänkuoressa

Viron pääkaupunki Tallinna on helsinkiläiselle täydellinen päiväretkikohde. Lautat vievät Tallinnaan kahdessa tunnissa, voit nauttia merestä ja lauttojen hyvistä palveluista, ja kompaktissa kaupungissa miltei kaikki nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä. Tallinna on Pohjois-Euroopan parhaiten säilynyt keskiaikainen kaupunki, josta löytyy goottilaisia torneja, kiemurtelevia mukulakivikatuja ja lumoavaa arkkitehtuuria. Vanhan kaupungin lisäksi Tallinnassa on monia persoonallisia kaupunginosia uusine ravintoloineen, kahviloineen ja designliikkeineen.

Telliskivi is the commercial and cultural hub in Tallinn, with its restaurants, performance venues and indoor shopping streets.
Show in landscape format
Off

Tärkeimmät nähtävyydet

  • Raatihuoneentori on ollut vanhankaupungin kiistaton keskus viimeiset 800 vuotta. Näyttävien kauppiaantalojen ja kesäisin katukahviloiden ympäröimä tori on pittoreski kauppa- ja kohtauspaikka. Täällä pidetään joka vuosi joulutori.
  • Taidemuseo Kumu esittelee virolaista taidetta 1700–2000-luvuilta. Se on ohittamaton kohde kaikille kulttuurin ja historian harrastajille. Huikean rakennuksen on suunnitellut suomalainen Pekka Vapaavuori.
  • Lentosatama on ultramoderni merestä, merenkulusta ja merisodankäynnistä kertova, visuaalisesti upea museo. Se kertoo kiehtovia tarinoita virolaisesta merenkulusta ja merisodankäynnistä ja innostaa kaiken ikäisiä.
Noblessner is located in Tallinn’s seaside, neighbouring the Kalamaja district and Seaplane Harbour maritime museum.
Show in landscape format
Off

Etäisyys Helsingistä

Merireittiä 87 kilometriä, lautalla kaksi tuntia.

Näin pääset

Länsisatamasta ja Eteläsatamasta kulkee joka tunti lauttoja Tallinnaan. Matka kestää lautalla kaksi tuntia, kataramaanilla säästä riippuen puolitoista.

Lue lisää Tallinnasta Visit Tallinnin sivuilta.

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Päiväretki keskiaikaiseen Tallinnaan yhdistää meriretken ja pienen kaupunkiloman.