Dagsutfärd: Tallinn

View of old town in Tallinn.
Lead text
En dagsutfärd till medeltida Tallinn förenar en sjöresa och en liten stadssemester.

Tallinn i ett nötskal

Estlands huvudstad Tallinn är för helsingforsare ett perfekt mål för en dagsutfärd. Färjorna tar dig på två timmar till Tallinn, du kan njuta av havet och av det fina serviceutbudet på färjorna, och i den kompakta staden är nästan alla sevärdheter inom promenadavstånd. Tallinn har den bäst bevarade medeltida stadsarkitekturen i norra Europa och här får du se gotiska torn, slingrande kullerstensgator och fascinerande arkitektur. Utöver gamla staden finns i Tallinn många personliga stadsdelar med nya restauranger, kaféer och designbutiker. 

Telliskivi is the commercial and cultural hub in Tallinn, with its restaurants, performance venues and indoor shopping streets.
Show in landscape format
Off

De viktigaste sevärdheterna

  • Rådhustorget har varit gamla stadens obestridliga centrum de senaste 800 åren. Torget är en pittoresk handels- och mötesplats som omges av fina köpmanshus och sommartid fylls torget av gatukaféer. Varje år hålls här också ett jultorg.
  • Konstmuseet Kumu presenterar estnisk konst från 1700–2000-talen. Museet är ett måste för alla vänner av kultur och historia. Den anslående byggnaden har ritats av finländaren Pekka Vapaavuori.
  • Flyghamnen är ett ultramodernt, visuellt imponerande museum som presenterar havet, sjöfart och sjökrig. Museet berättar intressanta historier om den estniska sjöfarten och krigföringen till sjöss och lämpar sig för besökare i alla åldrar.
Noblessner is located in Tallinn’s seaside, neighbouring the Kalamaja district and Seaplane Harbour maritime museum.
Show in landscape format
Off

Avstånd från Helsingfors

Sjövägen 87 kilometer, med färja två timmar.

Så här kommer du hit

Från Västra hamnen och Södra hamnen avgår varje timme färjor till Tallinn. Färjresan tar två timmar, med katamaran en och en halv timme, beroende på vädret.

Läs mer om Tallinn på webbplatsen Visit Tallinn.

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
En dagsutfärd till medeltida Tallinn förenar en sjöresa och en liten stadssemester.