Päiväretki: Hanko

With trees to the right and on the distant shoreline, a beautiful, sandy beach dotted with small changing huts, stretches into the distance. A few people are either swimming, walking or lying on the beach.
Lead text
Hanko on perinteinen kylpyläkaupunki, jossa on vilkas satama, upeat hiekkarannat ja loistava ravintolatarjonta.

Hanko pähkinänkuoressa

Hanko on hiekkarannoistaan ja aurinkoisuudestaan tunnettu kaunis kylpyläkaupunki, joka perustettiin 1874. Historiallisen kylpyläkaupungin viehättävä ilmapiiri, hyvät ja monipuoliset ravintolat ja merellisyys ovat antaneet kaupungille maineen Suomen Rivierana. Suomen eteläisimmän kaupungin satama on purjehtijoiden ja lomailijoiden suosima vilkas kesäkohde, jossa on erilaisia tapahtumia miltei päivittäin. Hangossa on helppoa viettää päivä vain vaellellen satamassa, putiikeissa, puistoissa ja rantakallioilla. Hangosta käsin pääset myös nauttimaan ulkosaariston ainutlaatuisesta luonnosta.

Hangon vesitorni.
Show in landscape format
Off

Tärkeimmät nähtävyydet

  • Bengtskärin majakka on Pohjoismaiden korkein majakka, jonne voi tehdä merellisen päiväretken.
  • Hangon kylpyläpuiston historialliset rakennukset muodostavat ainutlaatuisen huvila-alueen. Huvilat ovat koristeellista puuarkkitehtuuria, ja osa niistä toimii yhä pensionaatteina ja ravintoloina.
  • Hangon Vesitorni kohoaa noin 65 metriä merenpinnan yläpuolelle. Tornista aukeaa upea näköala yli Hangon ja kauas merelle.
Hangon huvilat edustavat koristeellista puuarkkitehtuuria.
Show in landscape format
Off

Etäisyys Helsingistä

127 kilometriä, alle kaksi tuntia.

Näin pääset

Hankoon pääsee kahdessa tunnissa junalla Helsingistä, vaihto on Karjaalla. Linja-autot lähtevät Helsingin Kampista, ja matka kestää noin 2,5 tuntia. Autolla matka kestää noin 1,5 tuntia.

Lue lisää Hangosta VisitHangon sivuilta.

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Hanko on perinteinen kylpyläkaupunki, jossa on vilkas satama, upeat hiekkarannat ja loistava ravintolatarjonta.