Leikkipuistoja Helsingin keskustassa

Whilst on a trip to the park with daycare, a small group of kids and a carer are standing around a large tree and holding hands.
Lead text
Helsingissä on useita leikkipuistoja, joissa saa keikkua, kieppua, hyppiä ja kiipeillä pienen sydämen kyllyydestä.

Helsingissä on yli 60 leikkipuistoa, jotka tarjoavat mielekästä tekemistä lapsiperheille. Kesäisin leikkipuistoissa tarjotaan lapsille kevyt lounas. Puistojen kesäruokailu on maksuton ja tarjotaan arkisin klo 12. Otathan omat retkiaterimet ja -lautaset mukaan!

Töölönlahden leikkipaikka

Töölönlahdella, aivan ydinkeskustan tuntumassa, sijaitsee hieno leikkipuisto, jossa lapset pääsevät leikkimään upeissa maisemissa. Vetonaulana toimii seinäkiipeilykuutio, mutta taitoja voi hioa myös perinteisissä keinuissa ja kiipeilytelineissä. Lähistöllä sijaitsee useita kahviloita ja ravintoloita. Varoitus! Aikuisetkin saattavat innostua. 
Töölönlahden eteläranta

Leikkipaikka Kaivopuisto

Kaivopuisto on yksi Helsingin tunnetuimmista, vanhimmista ja rakastetuimmista puistoista. Sen pinnanmuodot ovat vaihtelevia, puut vanhoja ja näköala merelle on piste iin päälle. Suosittua leikkikenttää koristaa upea Lohikäärme ja pylväiden nokassa käkättävät puiset pöllöt, merimetso ja kuningaskalastaja. Kentän vieressä on shakinpeluualue ja puiston yleisö-WC, lähistöllä on paljon jäätelökojuja. 
Puistokatu 4 

Leikkipaikka Tähtitornin vuori

Kaivopuiston Tähtitorninmäeltä on kauniit näköalat merelle. Yöllä Ursan tähtitornissa kiikaroidaan tähtiä. Ota sinäkin kiikarit mukaan ja bongaa päivänvalossa vaikka Ruotsiin lipuvia laivoja. Tähtitorninkatu 1 

Koffin puisto Punavuoressa

Nikolai Sinebrychoff valitsi aikanaan Hietalahden panimonsa kotipaikaksi. Panimon ja talonsa kupeeseen Nikolai rakennutti pienen geometrisen puutarhan. Puistoa koristivat lammikot, näköalatasanne, viehättävät kukkaryhmät ja istuskelupaikat. Myöhemmin sinne rakennettiin myös kasvihuoneita. Tänä päivänä kauniissa Koffin puistossa on myös leikkipaikka, yleisö-WC ja kahvila Fanny. 
Bulevardi 40 

Tehtaanpuiston leikkipaikka

Tehtaanpuistossa sijaitsee monipuolinen ja iso leikkipuisto. Itäosassa on jalkapallokenttä, jota talvisin käytetään myös luisteluratana. Puisto sijaitsee aivan Helsingin keskustassa, joten läheltä löytyy kätevästi kahviloita ja välipaloja. 
Sepänkatu 

Pohjoisranta / Liisanpuistikko

Liisanpuistikon leikkipuistossa näkee varsinkin sunnuntaisin paljon perheitä ulkoilemassa lastensa kanssa. Puiston vastareunoilta löytyvät terassibaari, kahvila ja yleisövessa. Pohjoisrannasta pääsee siltaa pitkin Tervasaaren ulkoilualueelle. Pohjoisrannassa on myös historiallisten puualusten ankkuripaikka Halkolaituri. Ne kannattaa katsastaa samalla reissulla. 
Maurinkatu 5

Kauppakeskus Redin kattoterassi

Viimeinen vinkki ei ole ihan keskustassa eikä varsinainen puisto, mutta polvenkorkuisten asiantuntijoiden näkemysten vuoksi tätä ei voi ohittaa. Kauppakeskus Redin Bryga-kattoterassilla on Helsingissä harvinainen  leikki- ja kiipeilypaikka kattojen yltä. Täällä leikkimisen lisäksi voi katsella maisemia, ihmetellä muuttuvaa Helsinkiä ja ympärillä rakentuvaa Kalasatamaa ja makoilla aurinkotuoleilla. Leikkipaikka toimii pienemmille ja isommille leikkijöille ja Redin kiipeilytelineistä viihtyvät varmasti myös kouluikäiset. Kattotasanteelle pääsee kauppakeskuksen lokki-hisseillä sekä ulkokautta Itäväylältä ramppeja pitkin.
Kauppakeskus Redi, Bryga

Show image on the left
Off
Card list
Helsinkiläisiä puistoja
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingissä on useita leikkipuistoja, joissa saa keikkua, kieppua, hyppiä ja kiipeillä pienen sydämen kyllyydestä.