Retkellä kaupungissa - tekemistä lasten kanssa ulkona

Facing away from the camera, a little girl carrying a beach ball under one arm and a bag in her opposite hand, walks down a trail that is surrounded by grass, bushes and trees.
Lead text
Helsinki tarjoaa vuoden ympäri perheille mielenkiintoisia kohteita, joissa kaupunkia voi aistia ja katsoa eri näkökulmista. Lähde lasten kanssa ulos retkelle mielenkiintoiseen kaupunkiin ja vieraile paikoissa, joissa et ole ennen käynyt tai tutustu niihin uudesta näkökulmasta.

Korkeasaari

Korkeasaaren eläintarha on auki ympäri vuoden joka päivä. Tutustu sadesäällä eläintarhan sisätiloissa asuviin eläimiin ja seikkaile trooppisessa Africasiassa tai Amazoniassa. Pakkassäällä teemaksi voi ottaa esimerkiksi Suomen luonnon ja eläimet Korvessa. Korkeasaaressa pääsee tutustumaan yli 150 eläinlajiin.

Fallkullan maatila

Fallkullan maatilan eläimiä pääsee ihailemaan ja rapsuttelemaan. Fallkullassa asuu ainakin lehmiä, lampaita, vuohia, possuja, kaneja ja hevosia. Fallkullan maatila on auki kaikille ja tilalle on vapaa pääsy.

Linnunlaulun silta

Pienen junafanin ehdoton kohde on Linnunlaulun kohdalla, josta aukeaa näkymä Helsingin päärautatieasemalle ja suurelle ratapihalle. Sillan alta kulkevat kaikki Helsinkiin saapuvat ja sieltä lähtevät junat. Linnunlaulun sillalta on lyhyt kävelymatka Hakaniemen leikkipuistoihin, Tokoinrantaan tai Töölönlahden puistoon.

Töölönlahden leikkipaikka

Töölönlahden leikkipaikka Finlandia-talon vieressä on pieni kiipeilypuisto keskellä Helsinkiä. Täällä pääsee kiipeilemään ja kokeilemaan taitojaan uudenlaisessa leikkipaikassa. Kiva paikka koko perheelle lähellä keskustan hulinaa ja Töölönlahden puistoa.

Lammassaari

Retki Lammassaareen pitkospuita pitkin Vanhankaupunginlahdella on luontoelämys lähellä keskustan vilinää. Lammassaaressa voi seikkailun lisäksi bongailla lintuja ja maisemia lintutornissa ja katsoa kaupunkia toisesta näkökulmasta läpi korkean kaislikon. Lammassaaren uusittuja pitkospuita pitkin retki onnistuu rattaiden kanssa ja talvisinkin. Pitkospuut lähtevät kohti saarta Pornaistenniemeltä. Tämä on paikka, jonne kannattaa viedä myös Helsingissä vierailevat ystävät. Jatkamalla Lammassaaresta Kuusiluodolle voi kesäisin päästä rapsuttamaan saarella laiduntavia lampaita. 

Talosaari

Talosaari (Husö) itäisessä Helsingissä on Helsingin kaupungin ulkoilualue ja upea saaristoluontokohde. Talosaaren ulkoilureitti lähtee Husön ratsastuskeskuksen parkkialueelta, joten retkellä voi nähdä hevosia. Talosaari tarjoaa luonnonrauhaa, upeita maisemia ja on mahtava eväsretkipaikka koko perheelle. Talosaaressa liikkuminen onnistuu rattaiden kanssa.

Suomenlinnan merilinnoitus

Syksyinen Suomenlinna tarjoaa monia mahdollisuuksia viettää päivää: Löydätkö saarilta majakan, kuivatelakan tai sukellusveneen? Entä oletko jo vierailut ainutlaatuisessa saarikirjastossa tai Lelumuseossa? Päiväretkellä Suomenlinnassa vierähtää helposti useampi tunti. Saarilla sijaitsee useita ravintoloita ja viehättäviä kahviloita

 

Show image on the left
On
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsinki tarjoaa vuoden ympäri perheille mielenkiintoisia kohteita, joissa kaupunkia voi aistia ja katsoa eri näkökulmista. Lähde lasten kanssa ulos retkelle mielenkiintoiseen kaupunkiin ja vieraile paikoissa, joissa et ole ennen käynyt tai tutustu niihin uudesta näkökulmasta.