Luistelemaan Helsingissä

Kiekonpeluuta Halkolaiturilla
Lead text
Helsingin tekojäillä luistellaan täysin maksutta.

Ulkoliikuntapaikoilla tulee huolehtia turvavälien säilymisestä ja paikalle saa tulla vain terveenä. 

Maksuttomista luisteluista päästään tänä vuonna nauttimaan Brahenkentän, Jätkäsaaren, Oulunkylän, Kontulan, Lassilan, Pukinmäen, Lassilan, Käpylän sekä Lauttasaaren tekojäillä. Rautatientorille ei sen sijaan tänä vuonna tule Jääpuiston tekojääkenttää. HUOM. kaikki tekojäät eivät ole vielä auki, sillä kausi on vasta alkamassa.

Oulunkylän liikuntapuisto

Oulunkylän liikuntapuiston tekojäärata sijaitsee alueella, johon avattiin vuonna 1884 Suomen ensimmäinen ravirata. Talvisaikaan liikuntapuistossa voi sirklauksen ohessa myös teroittaa luistimensa sekä nauttia kahvilan antimista.
Oulunkylän liikuntapuiston tekojääkenttä (Käskynhaltijantie 11)

Aukioloajat: katso tästä linkistä 

Brahenkenttä

Brahenkenttä eli Bragu tai Braku on urheilukenttä Alppiharjussa. Talvisin kenttä pysyy jäässä jäähdytysputkien avulla keleistä riippumatta. Yleisöluisteluissa kentän toinen puoli on luistelijoille, ja toinen mailan kanssa pelaajille. 

Kentän laidalta löytyy kahvila, sekä kahvilan aukioloaikoina myös luistinten teroitusta ja luistinten, mailojen ja kypärien vuokrauspalvelua. Juoma-, välipala- ja kahviautomaatti on käytössä kaikkina päivinä kentän aukioloaikoina. 
Brahenkentän tekojääkenttä (Helsinginkatu 25 a)

Aukioloajat: tästä linkistä

Käpylän liikuntapuisto

Uudenmaan hevosystävien seuran ravirata muutti Pasilaan suoperäiselle niitylle 1926. Se tunnettiin Käpylän ratana ja palveli maan pääraviratana vuoteen 1976. Radan sisään rakennettiin 1940-luvun lopulla jalkapallokenttä, jossa järjestettiin monenlaista toimintaa, mm. 1950-luvulla suosittuja rusettiluisteluja. 

Nykyisin liikuntapuistossa on talvisin tekojäärata sekä jääkiekkokaukalo. Lapsille ja aloittelijoille on tarjolla pystyssä pysymistä ja etenemistä helpottavia luistelukelkkoja.
Käpylän liikuntapuiston tekojääkenttä (Mäkelänkatu 70)

Aukioloajat: tästä linkistä

Lauttasaaren liikuntapuisto

Helsingin kaupungin uusin tekojääkenttä sijaitsee länsiväylän kupeessa. 
Lauttasaaren liikuntapuiston tekojääkaukalo (Lahnalahdentie 4)

Aukioloajat: tästä linkistä

Luistelua Helsingissä.
Show in landscape format
Off

Kontulan liikuntapuisto

Mellunkylässä sijaitsevan Borgsin tilan omistajat alkoivat 1910-luvulla myydä maitaan pientilallisille ja Sven Juslenius osti vuonna 1915 Mustikkasuon (Blåbärskärr) tilan. Juslenius raivasi silloin tilalle 11 hehtaaria peltoa. Näillä pelloilla sijaitsee nykyään nykyään muun muassa Kontulan liikuntapuisto. Liikuntapuiston kioski on avoinna tekojääkentän aukioloaikojen mukaisesti.
Kontulan liikuntapuiston tekojääkenttä (Tanhuantie 4a)

Aukioloajat: tästä linkistä

Pukinmäen liikuntapuisto

Piruetteja harjoitellessa voi kuvitella, millaisia luistelutyylejä kenttä onkaan nähnyt: alkuperäinen Pukinmäen urheilukenttä valmistui nimittäin jo 1930-luvun alkuvuosina. 
Pukinmäen liikuntapuiston tekojääkaukalo (Kenttätie 3)

Aukioloajat: tästä linkistä

Lassilan liikuntapuisto

Liikuntapuistosta löytyy myös kahvila.
Lassilan liikuntapuiston tekojääkaukalo (Laurinniitynpolku 2)

Aukioloajat: tästä linkistä

Laajasalon liikuntapuisto

Kentältä löytyy luistelukelkkoja lapsille ja aloittelijoille.
Laajasalon liikuntapuiston luistelukenttä (Sarvastonkaari 23)

Aukioloajat: tästä linkistä

Jätkäsaaren liikuntapuisto

Bunkkerin eteläpuolelle on  rakentunut kaupungin uusin julkinen tekojääkenttä, joka sijaitsee viiden hehtaarin kokoisessa liikuntapuistossa. Puisto on suunniteltu modernin uuden kaupunginosan ehdoilla ja tarpeisiin. Puisto soveltuu monipuoliseen liikuntaan niin satunnaiselle harrastajalle kuin aktiiviurheilijalle. 
Jätkäsaaren liikuntapuiston tekojääkenttä (Tarmonkuja 2)

Aukioloajat: tästä linkistä

Muutokset aukioloajoissa ovat mahdollisia. Alta löydät esimerkkejä myös muista Helsingin kymmenistä luistelukentistä, niiden luistelukunto on enemmän sääsidonnaista, reaaliaikaisen tiedon Helsingin luistelukentistä ja hiihtoladuista löydät ulkoliikunta.fi -sivulta (luistelukentät nähdäksesi klikkaa kerran kartan vasemmassa yläkulmassa olevaa hiihto-kuvaa, jotta haku laajenee).

Helsingin muita luistelukenttiä

Katso kaikki luistelukentät hel.fi -sivuilta

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingin tekojäillä luistellaan tänä vuonna maksutta.