Helsingin parhaat hiihtopaikat

Hiihtämässä Paloheinän Ulkoilualueella
Lead text
Talven myötä Helsingistä kuoriutuu esiin oikea hiihtokaupunki. Runsaslumisina talvina Helsinki hemmottelee hiihtäjiä peräti 200 kilometrin latuverkostolla, jota pitkin keskuspuistosta pääsee liikkumaan suksilla melkeinpä kaikkialle kaupunkiin.

Paloheinä

Paloheinä on hiihtävän Helsingin klassikko. Sen monipuolisesta latuverkostosta löytyy sopiva latu kaikentasoisille hiihtäjille. Maastolenkit ovat 1,8 kilometristä aina 7,5 kilometriin asti, ja pisimmät ovat myös profiililtaan raskaimmat. Lisäksi aluuella kulkee 10 kilometrin peltolenkki. Koska Paloheinä on suosituimpia hiihtopaikkoja, on latujen huoltotilanne myös todennäköisesti paras. 

Lähtöpaikka: Suomen Latu Paloheinä, Pakilantie 124.

Tali

Talin seutu on yksi Helsingin liikkumisen keskuspaikoista. Golfkentän alueella on kaikkiaan 6,5 kilometriä latuja, joita hiihtäessä saa nauttia avarasta maisemasta. Varsinkin kevätauringossa ladut ovat helppo elämys. Suurin osa latuverkkoa kulkee melko tasaisessa maastossa, mutta vaihtelua tuovat Talin huipulle kohoavat ladut. 

Lähtöpaikka: Talin Puistotie.

Herttoniemen liikuntapuisto

Itäisen Helsingin hiihtäjien ykköskohde löytyy Herttoniemestä. Liikuntapuiston ladut ovat pituudeltaan 1, 2, 3 ja 5 kilometriä. Myös metsää ja korkeuseroja löytyy, joten talvisen luontoliikunnan tunnelmaan pääsee enemmän kuin hyvin. Herttoniemestä vie myös pidempi, perinteisen hiihtotyylin latu Vanhankaupunginlahden rantoja myötäillen. 

Lähtöpaikka: Siilitie.

Pirkkolan liikuntapuisto

Pirkkolan liikuntapuisto on loistava hiihtolenkkien lähtöpaikka keskellä keskuspuistoa.  Liikuntapuiston metsämaastoinen, 66 hehtaarin alue tarjoaa 3 ja 5,5 kilometrin ladut.  Lumitilanteen salliessa Pirkkolasta johtavat yhdysladut Paloheinään, Taliin ja Laaksoon. Reitille pääsee myös herkullisista munkeista kuululta Maunulan majalta. 

Lähtöpaikat: Maunulan maja Pirkkolan Metsätie 6 (Uimahallin piha).

Malmin Lentokenttä ja Kivikko

Malmin lentokenttää kiertää 5,7 kilometriä pitkä latu, ja Kivikossa on 3,75 kilometrinen lenkki. Molemmat ovat hiihdettävissä sekä vapaalla että perinteisellä. Ja jos talvi tekee tepposet, niin hiihtokausi jatkuu Kivikon hiihtohallissa, joka lumivarmana kohteena palvelee Etelä-Suomen suksikansaa. 

Lähtöpaikka: Tattariharjunkuja (Malmin lentokenttä) ja Savikiekontie (Kivikko).

 

Ajantasainen latutilanne ja latukartat: Ulkoliikunta.fi

Show image on the left
Off
Card list
Hiihtolatuja Helsingissä
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Talven myötä Helsingistä kuoriutuu esiin oikea hiihtokaupunki. Runsaslumisina talvina Helsinki hemmottelee hiihtäjiä peräti 200 kilometrin latuverkostolla.