Talviuintipaikkoja Helsingissä

In the foreground the handles of the stairs to the water, in the background a woman swimming the sea
Finnish

Talviuintikausi on Helsingissä kovassa vauhdissa. Teimme listan paikoista, joissa pääset pulahtamaan jäiseen veteen ja tietenkin lämpimään saunaan ilman jäsenyyksiä. 
 

Tabatha Leggett
MyHelsinki.fi

Allas Sea Pool

Allas Sea Poolissa pääsee lämmitetyn uima-altaan lisäksi virkistäytymään läpi vuoden auki olevassa merivesialtaassa. Altaalta näkymät Kauppatorille, Tuomiokirkolle ja Uspenskin katedraalille ovat kellon- ja vuodenajasta riippumatta upeat. Altaan kolme saunaa lämmittävät vierailijoita, muista näin talviaikaan kuitenkin ottaa omat varvastossut mukaan, jottei varpaasi palellu altaille mentäessä. Altaan Café & Terrace on avoinna joka päivä ja uusi Wine & Dine -ravintola maanantaista lauantaihin.
Katajanokanlaituri 2a

Löyly

Löylystä löytyy kolme saunaa, erinomainen ravintola ja kaupungin yksi tyylikkäimmistä takkahuoneista. Näin talviaikaan parasta Löylyssä on kuitenkin suoraan hyiseen Itämereen johtavat uimaportaat. Muista varata saunavuoro etukäteen.
Hernesaarenranta 4

Aurinkolahden uimaranta

Talvikaudeksi 2022 avautunut uusi talviuintimahdollisuus itäisessä Helsingissä. Aurinkolahden uimarannalla pääsee lauantaisin klo 12-16 kokeilemaan pulahtamista 5 euron hintaan, laajemmat uintimahdollisuudet saa 30 euron hintaisella jäsenrannekkeella. Uimareita odottavat lämpimät pukuhuoneet, saunomismahdollisuutta ei ole. Jäsenrannekkeita voi lunastaa Kahvila Kampelasta ja lauantain kertarannekkeita Cafe Biitsistä
Kertaliput: Cafe Biitsi, 
Urheilukalastajankuja 1
Jäsenrannekkeet: Kahvila Kampela, Uutelantie 1

Sompasauna

Sompasaunaseura ry:n ylläpitämä Sompasauna on Helsingin yleisin sauna, se on kaikille avoin ja ilmainen. Uima-asut eivät ole pakollisia, mutta vierailijoita pyydetään siivomaan omat jälkensä vierailunsa jälkeen. 
Verkkosaarenkuja 6

Kulttuurisauna

Merihaan Kulttuurisauna on yksi Helsingin rentouttavimmista paikoista; saunomaan ei pääse yli kolmen hengen porukoissa, jottei rauhallinen tunnelma häiriintyisi. Kulttuurisaunassa on erikseen miesten ja naisten saunat, sekä sisäpiha, josta pääsee pulahtamaan portaita pitkin jääkylmään mereen.
Hakaniemenranta 17

Kuusijärvi

Kuusijärvellä,eli Vantaan suosituimmalla ulkoilualueella pääse saunomaan vuonna 2018 uusituissa savu- ja sähkölämmitteisessä saunoissa sekä tietenkin pulahtamaan virkistävään Kuusijärveen läpi vuoden. Talviuinti järvessä on hyvää vaihtelua Helsingin merivaihtoehtoihin. 
Kuusijärventie 3, Vantaa

Muut talviuintipaikat

Helsingissä on lisäksi 13 talviuintipaikkaa, joiden toiminnasta vastaavat eri talviuintiseurat. Useimpiin talviuintiseuroihin voi liittyä lokakuussa, jolloin maksetaan koko vuoden jäsenyys. Jotkut seurat tarjoavat ajoittain myös julkisia vuoroja. Täältä löydät listan näistä talviuintipaikoista.

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Näissä paikoissa Helsingissä pääset pulahtamaan jäiseen meriveteen ilman jäsenyyttä.