Kävelykierros: Etelä-Helsingin rannat

Kissing by the sea in Helsinki
Lead text
Helsingissä ihaninta on meri. Meren läheisyyden aistii kaikkialla, sillä ulappa ympäröi kaupunkia kolmelta suunnalta. Rantaviivaa on 130 kilometriä ja saaria 300. Monet saaret ovat virkistyskäytössä ja niiden tunnelmasta pääsee nauttimaan helposti hyppäämällä yhteysaluksen kyytiin.

Kierroksen pituus n. 3,5 km

Allas Sea Pool on merikylpylä ja kaupunkikeidas Kauppatorin kupeessa. Skywheel Helsinki maailmanpyörässä voi nauttia maisemista merellisen Helsingin yli tai jopa saunoa. 

Kauppatori on yksi suosituimmista käyntikohteista Helsingissä ja kesäisten laivaristeilyjen lähtöpaikka - risteilyjä lähtee jopa Porvooseen asti. Syksyisin torilla järjestetään Helsingin vanhin tapahtuma Silakkamarkkinat. Kauppatorilta lähtevät myös Suomenlinnan lautta, vesibussit ja monet risteilyalukset saaristoon. 

Kauppatorilla kesällä.
Show in landscape format
Off

Ruokaostosten lisäksi Vanhassa kauppahallissa voi nauttia kahviloiden ja ravintoloiden tarjonnasta sekä hankkia suomalaisia erikoisuuksia kuten poron- ja karhunlihaa sekä monenlaisia kalatuotteita. 

Keskiajalla Tähtitorninvuori toimi vartiotulivuorena, jolta varoitettiin lähiseudun asukkaita mereltä uhkaavista vaaroista. Engelin suunnittelema observatorio toimii Helsingin yliopistomuseoon kuuluvana käyntikohteena.

Matonpesijöitä Kaivopuistonrannan mattolaiturilla
Show in landscape format
Off

Kaivopuisto eli ”Kaivari” on Helsingin vanhimpia ja tunnetuimpia puistoja. Asumattomalle niemenkärjelle perustettiin jo 1830-luvulla kylpylä, josta kasvoi pietarilaisten seurapiirien suosittu lomakohde. Ursan tähtitorni on puiston näkyvin maamerkki. Mattolaituri on suosittu kesäkahvila, joka on rakennettu kaupungin matonpesulaiturin viereen. Matonpesu julkisilla pesupaikoilla on yhä yleinen kesäperinne.

Eiranrannan bulevardi on yksi Helsingin kauneimpia rantakatuja. Pysähdy vaikkapa kesäkahvila Birgittaan tai pulahda veteen pieneltä uimarannalta. 

Löylyn terassilla on ihana katsella ulapalle
Show in landscape format
Off

Löyly on esimerkki orgaanisesta arkkitehtuurista, jossa rakennus sulautuu merenrantaan. Löyly tarjoaa elämyksiä ja lämpöä ympäri vuoden. Ravintola, kattoterassi ja kolme saunaa. Monet kansainväliset risteilyalukset kiinnittyvät Hernesaareen. 

Jugend-Eira on Katajanokan ohella Helsingin tärkein jugend-arkkitehtuurin keskittymä, jossa jykevät rakennukset sijaitsevat rinta rinnan kauniiden pastellisävyisten talojen kanssa. Käy nappaamassa instakuva Helsingin kauneimmaksikin kaduksi valitulla Huvilakadulla. 

Show in landscape format
Off
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingissä ihaninta on meri. Meren läheisyyden aistii kaikkialla, sillä ulappa ympäröi kaupunkia kolmelta suunnalta.