saaristo

Koivusaari

Koivusaari on pieni saari ja Lauttasaaren kaupunginosaan kuuluva osa-alue Lauttasaaren länsipuolella. Saarella sijaitsee kaksi pursiseuraa venesatamineen.

Länsimetron varteen Koivusaareen suunnitellaan uutta kaupunginosaa.

Villinki

Villingin saariryhmä sijaitsee Itä-Helsingissä, lähellä Jollasta ja Santahaminaa.

Villingissä voidaan nähdä merkkejä entisajan huvilaelämästä. Museovirasto onkin luokitellut saaren kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi ympäristöksi.

Länsi-Villingissä on yksityishuviloita sekä kartano. Saaren sisäosissa voi liikkua jokamiehenoikeudella. Saareen kannattaakin tutustua kävelemällä saaristopolkuja ristiin rastiin.

Itä-Villinki on sotilasaluetta ja siellä liikkuminen on kielletty.

Cafe Kobben

Katajanokanluoto on pienin yleisölle avoinna oleva retki- ja ravintolasaaarikohde Helsingin edustalla.

Cafe Kobben sijaitsee Katajanokanluodon korkeimmalla kohdalla. Upeasti entisöity Luotsitupa toimii kahvila-ravintolan sydämenä. Rantavajassa valmistuvat varmasti yhdet Suomen maukkaimmista pizzoista keittiömestari Arto Rastaan suunnittelmien reseptien mukaan, italialaisissa kaasupizzauuneissa. Pizzojen lisäksi tarjolla on kylmiä ja kuumia juomia sekä pientä suolaista ja makeaa. Harvinaista herkkua saarella ovat myös oikeat pannukahvit!

Saarelle on kesäsesonkina säännöllinen veneyhteys Kauppatorin Kolera-altaalta.

Vasikkasaari

Helsingin Santahaminan länsipuolella sijaitseva Vasikkasaari on noin 18 hehtaarin kokoinen virkistyssaari. Saaressa yhdistyvät kaupunkilaisten lähiluontomatkailu ja saaren kesäasukkaiden mökkeily.

Vasikkasaaressa on kaksi opastettua reittiä: historiallisia kohteita esittelevä pääreitti ja saaren länsiosaan sijoittuva hyvinvointipolku. Reittitekstit voi lukea mobiilikartalta (https://citynature.eu/fi/kohde/vasikkasaari/).

Vesibussiyhteys Vasikkasaareen liikennöi kesäkaudella Kauppatorilta viikonloppuisin.

Hattusaari

Hattusaari Itä-Helsingin ulkosaaristossa tarjoaa upeat näkymät avomerelle. 2,6h suuri saari on luonnonsuojelualuetta. Saarella on pääosin matalaa kasvillisuutta ja se on suosittu lintujen pesintäalue.

Saarella on lyhytaikainen telttailu sallittu, ei yhteysvenettä, saarelta löytyy käymälä.