Kotileipomo Anna-Liisa Sorsa
Många anser att de traditionella kornfyllda karelska piroger som Anna-Liisa Sorsa bakat för hand i Libelits i Norra Karelen hör till de bästa som finns. I Helsingfors säljs de exempelvis i Marian Konditoria i Hagnäs saluhall och bl.a. i café Mutteri i Drumsö samt i Team Tapsa i Tenniscentret i Edesviken. Som djupfrysta halvfabrikat säljs A-L Sorsas karelska piroger i Sesonkipuoti som finns i köpcentret Redi.
Männikkölän pirtti
Männikkölän Pirttis handgjorda traditionella karelska piroger är avlånga, smala och goda. De bakas i Nurmes i hjärtat av Norra Karelen och fås i Helsingfors hos Café Strindberg samt vid frukostborden i hotell Haven och F6. Även fiskhandeln Marja Nätti i Hagnäs saluhall och i Gamla saluhallen samt i Laivurin valinta och K-Supermarketarna i Posthuset, Arabia och Drumsö säljer Männikkölän Pirttis karelska piroger som djupfrysta. Som djupfrysta halvfabrikat säljs de i K-Supermarket Mustapekka.
Konditoria Hopia
Vid Hesperiagatan i Tölö har sedan 1949 funnits det lilla stämningsfulla caféet Konditoria Hopia i samma butikslokal. Dess karelska piroger har i Helsingfors nästan fått en ikonisk ställning. I Hopia bakas färska karelska piroger dagligen med nästan samma ursprungliga recept, som Emma Hopia från Sortavala tog med sig för cirka 70 år sedan då hon kom från Karelen till Helsingfors. Konditoriet i Tölö har timmervägg, allmogebord av trä och väggmålningar som hämtat inspiration från Kalevala och dessa skapar en unik stämning. Hopia har också en filial i Gumtäkt.
Norra Hesperiagatan 9, Tölö
Indiagatan 25, Gumtäkt
Karjalanpiirakkaleipomo Arffman
Karjalanpiirakkaleipomo Arffman härstammar från Joensuu och har fokuserat endast på äkta, handrynkade karelska piroger. Arffman levererar karelska piroger till Sokos och Bulevardens S-Market samt till Kampens, Skillnadens, Esplanadens och Busholmens K-Marketar och Busholmens Alepa vanligen torsdagar och fredagar. Piroger kan man också beställa som färska direkt från bageriet i partier på minst 20 stycken.
Helsinki Homemade Bakery
Klaus Ittonen sålde tidigare karelska piroger från cykelsadeln, men har nu öppnat ett litet artesanbageri vid Cygnaeusgatan i Främre Tölö och här bakas två gånger om dagen färska karelska piroger. Ittonen använder Malmgårds ekologiska mjöl och Helsinki Homemade Bakerys piroger är små och runda samt med pirogänder som gräddats frasiga. Nykomlingen bland pirogbagerierna i Helsingfors har snabbt fått en trogen kundkrets.
Cygnaeusgatan 6
Kanniston Leipomo
Alma Kannisto grundade 1914 sitt bageri Kannisto som också rynkar sina karelska piroger för hand. Under de senaste åren har Kanniston Leipomo öppnat flera nya butiker och numera kan man köpa karelska piroger utöver i butikscaféet vid Vävaregatan i Rödbergen också vid Runebergsgatan, Annegatan, Universitetsgatan, Karlsgatan, Broholmsgatan och Munksnäs Allén.
kannistonleipomo.fi