Traditionell mat

Cella

Cella, som grundades redan 1969, är en trivsam restaurang och bar i Berghäll. Förutom den finska menyn, erbjuds ett brett urval viner, öl- och cidersorter samt möjlighet att följa med sport på en HD-screen.

Sea Horse

Seahorse är en tvättäkta finsk kvarterskrog som hängt med i restaurangvärlden alltsedan 1934. I över 80 år har här serverats traditionella finska rätter som stekt strömming, vorschmack, sillfat, wienerschnitzel etc.

Restaurangen har i årtionden varit en fästpunkt för såväl invånare i grannskapet, sjömän som kulturpersonligheter.

Salve

Restaurangen som fungerat alltjämt från 1800-talet, och som i tiderna var krogen där sjömännen höll hus, är i dag en ledig och rejäl matrestaurang där både konstnärer, professorer, affärsmän och vanliga arbetare trivs. Till trivsamheten bidrar bl.a. de rejäla klassikerportionerna (t.ex. Salves stekta strömmingar) och den engagerade personalen.

Restaurang Savoy

Restaurang Savoy har hört till Helsingfors restaurangers absoluta toppar ända sedan 1930-talet. Marskalk Mannerheim var en restaurangens mest kända kunder och endel marskalkens favoriter bl.a. vorschmack finns ännu med på menyn.