Stadin parhaat jäätelöt

Boy eats ice cream
Finnish

Mistä saa Helsingin herkullisimmat jäätelöt ja mitkä ovat kesän suosituimmat maut? Tässä kaksitoista suositusta parhaista jäätelöistä, joita voit maistaa tänä kesänä Helsingissä. 

Timo Santala
We Love Helsinki
Timo Santala

Jädelino

Italialainen Valerio Venti valmistaa yhdessä Tiina Karhun kanssa Teurastamolla Suomen parasta jäätelöä – Jädelinön pistaasijäätelö voitti nimittäin vuoden parhaan gelaton, eli italialaisen artesaanijäätelön, palkinnon Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla vuonna 2018. Jädelino taitaa myös maidottomien vegaanisten jäätelöiden tekemisen, ja niitä sekä raikkaita sorbetteja löytyy valikoimasta aina lukuisia eri makuja. Jäätelöbaari sijaitsee Teurastamolla. Maista pistaasin lisäksi ainakin suklaata ja kevennä raikkaalla marjasorbetilla – mikä päivän maku sinä päivänä sattuukaan olemaan, sillä vaikka Jädelinön valikoimissa on yli 50 makua, on niistä tarjolla 12-16 eri makua joka päivä, koska jäätelön kuuluu olla aina tuoretta.
Työpajankatu 2, Teurastamo

Helsingin Jäätelötehdas

Helsingin jäätelötehdas on Suomen vanhin toiminnassa edelleen oleva jäätelövalmistaja, jonka perustivat 6 italialaista Magi-suvun veljestä vuonna 1922. Siihen aikaan jäätelöä myytiin jäämurskalla täytetyistä puukärryistä Helsingin toreilla ja kaduilla, mutta nykyään Helsingin jäätelötehtaalla on neljä omaa kioskia. Kolme niistä löytyy Kaivopuistosta: Yksi Merisatamanrannasta Cafe Caruselin vierestä, toinen Kompassitorilta ja kolmas Kaivopuiston mattolaiturien vierestä. Myös Taivallahdessa Eteläisellä Hesperiankadulla on yksi kioski. Maista: Maraschino-kirsikka, lakritsi, kookos tai sitruuna.

Robert's Coffee Gelato Factory 

Robert’s Coffeen gelatomestari Toni Sinkkosen lemonpie mascarpone -jäätelö valittiin Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla vuoden jäätelöksi maito- ja kermajäätelösarjassa 2018 ja pistaasi vuoden vegaanijäätelöksi 2019, mutta omat suosikkini Robert’s Coffee Gelato Factoryn jäätelöistä ovat porkkanakakku ja tahini-kirsikka. Sorbetti-sarjan voitti vuonna 2018 mustikka-lime, joka on myös mainio, joten laatua löytyy laajalla skaalalla ja jäätelömestari itse kehuu tummasta suklaasta valmistettua sorbettia maailman parhaaksi. Varsinainen Gelato Factory sijaitsee Citykäytävällä, mutta Robert’s Coffeen omat jäätelötehtaat valmistavat jäätelöä myös Bulevardilla, Jugend-salissa ja Espoon puolella Sellossa. Lisäksi jäätelöitä saa myös esimerkiksi Stockmannin ja Triplan Robert’s Coffee -kahviloista
Aleksanterinkatu 21

Show in landscape format
On

3 Kaverin jäätelö

Nopeasti supersuosioon nousseita 3 Kaverin jäätelöitä alettiin valmistaa vuonna 2012 Kontulassa, mutta tehtaalla ei ole myyntipistettä. Jäätelöitä myydään laajasti eri ruokakaupoissa ja lisäksi puikkoja saa mm. Maija’s Sushista Viikistä, Munkkiniemen puukioskilta ja Kruunuvuorenrannan Cafe Hiekasta. Maista: Mustikka & Kardemumma sekä Suklaa & pähkinä-kinuskikastike, joka voitti VegeAwardseissa 2018 ylivoimaisesti parhaan vegaanijäätelön palkinnon. Ja tietty pistaasi-pistaasi ja suklaatryffeli, jotka olivat yleisön suosikkeja Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla 2018 ja 2019. Vegaanisista lakritsi-vadelma on hittiyhdistelmä.

Suomen jäätelö 

Suomen jäätelö käyttää ainoastaan luontaisesti rasvaisempaa ja valkuaispitoisempaa Suomenkarjan maitoa jäätelöidensä valmistamiseen ja se maistuu. Maito-jäätelö on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella herkullista ja metsäinen Kuusi-jäätelö on jo ehtinyt muodostua moderniksi klassikoksi. Eikä unohtaa sovi myöskään erinomaista raparperi-sorbettia, joka pokkasi parhaat sorbetin palkinnon Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla 2019. Helsingissä jäätelöitä kannattaa hakea K-supermarketeista tai Stockmannilta.

Vanhan Porvoon Jäätelötehdas

Nimensä mukaisesti Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan jäätelöt valmistetaan Porvoossa, mutta heidän jäätelöfillarinsa rullaavat myös Helsingin kaduilla ja puistoissa Ja hyvä niin, sillä Postresista Porvooseen muuttaneen entisen Michelin-tähti -ravintoloitsijan Samuli Wirgentiuksen jäätelötehtaaksi kasvaneen intohimoprojektin jäätelöt ovat todella herkullisia. Valikoimasta löytyy esimerkiksi basilika-, ja inkiväärijäätelöä, mutta oma suosikkini mauista on ehdottomasti ruskistettu voi ja pinjansiemen.

Caminito

Argentiinalaistaustainen Sergio Adler on valmistanut artesaanijäätelöitä ja -sorbetteja Suomessa jo yli 10 vuotta. Nykyään jäätelöt tehdään Espoossa, mutta Helsingin puolella Caminitolla on kioski Espan itäpäädyssä Kappelin edustalla. Kokeile ainakin Caminiton kuningatarjäätelöä, joka on mansikka-vadelmajäätelö mustikkakastikkeella sekä laktoosittomia suklaa- ja vaniljajätelöitä. Vegaanisista vaihtoehdoista löytyy esimerkiksi mangoa ja mansikkaa.

What's your favourite flavor at Bus Gelato?
Show in landscape format
On

Ape Gelato

Ape Gelaton pirteän oranssit mopoautot hellivät asiakkaita lahtelaiselta Mamma Maria -jäätelötehtaalta tulevien jäätelöiden lisäksi erinomaisella kahvilla. Maista ainakin viikunaa, mantelia ja kirsikka-valko-nougaata. Vegaanisten jäätelöiden valikoimasta löytyy mm. Salted Chocolate ja pistaasia sisältävää Mediterraneo-jäätelö. Myös Ape Gelaton affogato eli espresso-kahvin ja vaniljajäätelön sekoitus on taivaallinen. Ape Gelaton mopoautot ja jäätelöpyörän löytää varmimmin Jätkäsaaresta Rionkadun päästä, Töölöstä Pohjoisen Hesperiankadun päästä, Arabiasta Intiankatu-Hämeentie risteyksestä, Munkkiniemen rantakadulta sekä viikonloppuisin Eiran rantaraitilta.

Chjoko

Artesaanisuklaavalmistajana kunnostautunut Chjoko tekee myös erinomaista artesaanijäätelöä. Lienee sanomatta selvää, että suklaiset jäätelöt kuten merisuola-maitosuklaa ja tumma single origin -suklaa ovat Chjokon erikoisosaamisaluetta, mutta oma suosikkini makuvalikoimasta on yllättävä kirsikka-basilika. Kokeilla kannattaa myös esim. Frozen Asia -nimellä kulkevaa lime-chili-basilika -jäätelöä. Chjokon oma kahvila-kauppa löytyy Kruununhaasta Liisankadulta, mutta myös Redin K1 -kerroksessa on myymälä.
Liisankatu 9

La Gelateria

Italialaisen La Gelaterian päätoimipiste on Vanhassa kauppahallissa, mutta lisäksi heidän jäätelöjään löytyy myös konttikioskista Haukilahdesta ja Gelautosta, joka pysäköi Kukkatorille keskustaan. Klassikoista kannattaa maistaa ainakin Bronten pistaasi, Calabrian vahva salmiakki ja perulainen single origin San Martin -suklaa. Brasilialaisista hedelmistä tehdyt açaí- ja cajá-sorbetit ovat eksoottisempia vaihtoehtoja, joita muissa Helsingin jäätelökioskeissa ei pahemmin ole nähty. Ja mikä parasta, jäätelöitä saa myös kotiin 550ml ja 1100ml pakkauksissa.

Bus Gelato 

Lahtelaisen Bus Gelaton artesaanijäätelöt ovat löytäneet kodin Hietalahden kauppahallista Ravintola Piilosta, missä on tarjolla 18 eri makua klassikoista juustokakku-kirsikkaan ja uuniomenaan. Ulos Hietalahden torille on pysäköity myös oma sään salliessa auki oleva jäätelöbussi ja lisäksi jäätelöitä löytää jäätelöpyörien kyydistä, usemmiten Espalta tai Kaivarin rannasta. Myös entisestä kodista Laivurinkadulta Gelato 14:sta muuntuneesta kahvilasta jäätelöitä saa edelleen. Bus Gelaton laaja vegaanisten jäätelöiden valikoima limoncellosta tummasuklaasorbettiin on kerännyt paljon kiitosta ja vegaaninen pistaasi voitti vuoden parhaat gelaton tittelin Jäätelö- ja suklaa karnevaaleilla 2019. Jäätelöitä saa ostaa myös kotiin puolen litran ja litran pakkauksissa.
Laivurinkatu 37

Rolling Ice Bar

Uusi tulokas Helsingin jäätelökartalla tarjoaa virkistävän erilaista jäätelöä: Thai-tyyliin asiakkaan silmien edessä valmistettua rulliksi käärittyä vegaanista artesaani-jäätelöä. Mauista kannattaa kokeilla ainakin mustikka-sitruuna, puolukka-cookie-karamelli ja omenapiirakka-krokantti. Rolling Ice Barin jäätelökärry löytyy kauppakeskus Redin piha-alueelta.
Hermannin rantatie 5

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Mistä saa Helsingin herkullisimmat jäätelöt ja mitkä ovat kesän suosituimmat maut? Tässä kaksitoista suositusta parhaista jäätelöistä, joita voit maistaa tänä kesänä Helsingissä.