Stadin parhaat jäätelöt

Boy eats ice cream
Finnish

Mistä saa Helsingin herkullisimmat jäätelöt ja mitkä ovat kesän suosituimmat maut? Tässä yksitoista suositusta parhaista jäätelöistä, joita voit maistaa tänä kesällä Helsingissä. 

Timo Santala
We Love Helsinki
Timo Santala

Jädelino

Italialainen Valerio Venti valmistaa yhdessä Tiina Karhun kanssa Teurastamolla Suomen parasta jäätelöä – Jädelinön pistaasijäätelö voitti nimittäin vuoden parhaan gelaton, eli italialaisen artesaanijäätelön, palkinnon Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla vuonna 2018. Jädelino taitaa myös maidottomien vegaanisten jäätelöiden tekemisen, ja niitä sekä raikkaita sorbetteja löytyy valikoimasta aina lukuisia eri makuja. Teurastamolla sijaitsevan oman jäätelöbaarin lisäksi Jädelinolla on pieni Ape-jäätelömopoauto, joka myy jäätelöä Kauppatorilla, silloin kun ei ole muualla tapahtumissa. Maista pistaasin lisäksi ainakin suklaata ja kevennä raikkaalla marjasorbetilla – mikä päivän maku sinä päivänä sattuukaan olemaan, sillä Jädelinö tekee kesäisin vähintään 18 ja talvisin vähintään 12 eri makua joka päivä, koska jäätelön kuuluu olla aina tuoretta.
Työpajankatu 2, Teurastamo

Helsingin Jäätelötehdas

Helsingin jäätelötehdas on Suomen vanhin toiminnassa edelleen oleva jäätelövalmistaja, jonka perustivat 6 italialaista Magi-suvun veljestä vuonna 1922. Siihen aikaan jäätelöä myytiin jäämurskalla täytetyistä puukärryistä Helsingin toreilla ja kaduilla, mutta nykyään Helsingin jäätelötehtaalla on neljä omaa kioskia. Kolme niistä löytyy Kaivopuistosta: Yksi Merisatamanrannasta Cafe Caruselin vierestä, toinen Kompassitorilta ja kolmas Kaivopuiston mattolaiturien vierestä. Myös Taivallahdessa Eteläisellä Hesperiankadulla on yksi kioski. Maista: Maraschino-kirsikka, lakritsi, kookos tai sitruuna.

Robert's Coffee Gelato Factory 

Robert’s Coffeen gelatomestari Toni Sinkkosen lemonpie mascarpone -jäätelö valittiin Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla vuoden jäätelöksi maito- ja kermajäätelösarjassa 2018 ja pistaasi vuoden vegaanijäätelöksi 2019, mutta omat suosikkini Robert’s Coffee Gelato Factoryn jäätelöistä ovat porkkanakakku ja tahini-kirsikka. Sorbetti-sarjan voitti vuonna 2018 mustikka-lime, joka on myös mainio, joten laatua löytyy laajalla skaalalla. Robert’s Coffeen omat Gelato Factoryt valmistavat jäätelöä City-käytävällä ja Jugend-salissa, mutta sitä saa myös esimerkiksi Stockmannin Robert’s Coffee -kahviloista.
Aleksanterinkatu 21

Show in landscape format
On

3 Kaverin jäätelo

Nopeasti supersuosioon nousseita 3 Kaverin jäätelöitä alettiin valmistaa vuonna 2012 Kontulassa, mutta tehtaalla ei ole myyntipistettä. Sen sijaan 3 Kaverin jäätelöauton saattaa bongata kaupungilta ja -pyörän Espalta. Omaa kioskia 3 Kaverilla ei ole, mutta jäätelöitä pääsee maistelemaan mm. uudella H:fors -lippakioskilla Hietalahdessa ja Kahvila Päijänteessä Puu-Vallilassa. Maista: Mustikka & Kardemumma sekä Suklaa & pähkinä-kinuskikastike, joka voitti VegeAwardseissa 2018 ylivoimaisesti parhaan vegaanijäätelön palkinnon. Ja tietty pistaasi-pistaasi ja suklaatryffeli, jotka olivat yleisön suosikkeja Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla 2018 ja 2019. Vegaanisista lakritsi-kookos on herkullinen yhdistelmä.

Suomen jäätelö 

Suomen jäätelö käyttää ainoastaan luontaisesti rasvaisempaa ja valkuaispitoisempaa Suomenkarjan maitoa jäätelöidensä valmistamiseen ja se maistuu. Maito-jäätelö on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella herkullista ja metsäinen Kuusi-jäätelö on jo ehtinyt muodostua moderniksi klassikoksi. Eikä unohtaa sovi myöskään erinomaista raparperi-sorbettia, joka pokkasi parhaat sorbetin palkinnon Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla 2019. Helsingissä jäätelöitä kannattaa kysellä esimerkiksi Uunisaaresta ja Lonnasta, sekä useista ravintoloista, kahviloista tai ruokakaupoista.

Vanhan Porvoon Jäätelötehdas

Nimensä mukaisesti Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan jäätelöt valmistetaan Porvoossa, mutta heidän jäätelöfillarinsa rullaavat myös Helsingin kaduilla ja puistoissa – Espan puisto on yksi varmimmista paikoista bongata pyörät. Ja hyvä niin, sillä Postresista Porvooseen muuttaneen entisen Michelin-tähti -ravintoloitsijan Samuli Wirgentiuksen jäätelötehtaaksi kasvaneen intohimoprojektin jäätelöt ovat todella herkullisia. Valikoimasta löytyy esimerkiksi basilika-, ja inkiväärijäätelöä, mutta oma suosikkini mauista on ehdottomasti ruskistettu voi ja pinjansiemen.

Caminito

Argentiinalaistaustainen Sergio Adler on valmistanut artesaanijäätelöitä ja -sorbetteja Suomessa jo yli 10 vuotta. Nykyään jäätelöt tehdään Espoossa, mutta Helsingin puolella niitä pääsee maistelemaan esimerkiksi Haltialan tilan jäätelökioskilla ja Rautatieaseman Robert’s Coffeessa. Kokeile ainakin Caminiton kuningatarjäätelöä, joka on mansikka-vadelmajäätelö mustikkakastikkeella sekä laktoosittomia suklaa- ja vaniljajätelöitä. Vegaanisista vaihtoehdoista löytyy esimerkiksi mangoa ja mansikkaa.

What's your favourite flavor at Bus Gelato?
Show in landscape format
On

Ape Gelato

Ape Gelaton pirteän oranssi mopoauto hellii asiakkaita lahtelaiselta Mamma Maria -jäätelötehtaalta tulevien jäätelöiden lisäksi erinomaisella kahvilla. Maista ainakin viikunaa, mantelia ja kirsikka-valko-nougaata sekä pistaasia sisältävää vegaanista Mediterraneo-jäätelöä. Myös Ape Gelaton affogato eli espresso-kahvin ja vaniljajäätelön sekoitus on taivaallinen. Jos mopoauto ei ole Helsingin katutapahtumissa, löytyy se yleensä Töölönlahden etelälaidalta tai Eiranrannan kompassilta. Ja mikä parasta kaupungilla rullaa myös Ape Gelaton polkupyörä, joka rullaa yleensä Espalla tai Eiranrannassa.

Chjoko

Artesaanisuklaavalmistajana kunnostautunut Chjoko tekee myös erinomaista artesaanijäätelöä. Lienee sanomatta selvää, että suklaiset jäätelöt kuten merisuola-maitosuklaa ovat Chjokon erikoisosaamisaluetta, mutta oma suosikkini makuvalikoimasta on yllättävä kirsikka-basilika. Chjokon oma kahvila-kauppa löytyy Kruunuhaasta Liisankadulta, mutta myös Redin K1 -kerroksessa on myymälä.
Liisankatu 9

La Gelateria

Italialaisen La Gelaterian päätoimipiste on Vanhassa kauppahallissa, mutta lisäksi heidän jäätelöjään löytyy myös konttikioskista Haukilahdesta. Klassikoista kannattaa maistaa ainakin Bronten pistaasi ja Calabrian vahva salmiakki. Brasilialaisista hedelmistä tehdyt açaí- ja cajá-sorbetit ovat eksoottisempia vaihtoehtoja, joita muissa Helsingin jäätelökioskeissa ei pahemmin ole nähty. Ja mikä parasta, jäätelöitä saa myös kotiin 550ml ja 1100ml pakkauksissa.

Bus Gelato 

Lahtelaisen Bus Gelaton artesaanijäätelöt ovat löytäneet kodin myös Helsingistä, sillä Laivurinkadulle  aukesi viime kesänä pieni jäätelökahvila. Tarjolla on pariakymmentä eri makua klassikoista juustokakku-kirsikkaan ja uuniomenaan. Bus Gelaton laaja vegaanisten jäätelöiden valikoima limoncellosta tummasuklaasorbettiin on kerännyt paljon kiitosta ja vegaaninen pistaasi voitti vuoden parhaat gelaton tittelin Jäätelö- ja suklaa karnevaaleilla 2019. Jäätelöitä saa myös kotiin puolen litran ja litran pakkauksissa ja kahvilan lisäksi Bus Gelaton jäätelöitä löytää Espalta jäätelöpyörän kyydistä.
Laivurinkatu 37

Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Mistä saa Helsingin herkullisimmat jäätelöt ja mitkä ovat kesän suosituimmat maut? Tässä yksitoista suositusta parhaista jäätelöistä, joita voit maistaa tänä kesällä Helsingissä.