Päiväretki: Tammisaari

Tammisaari - Ekenäs, old town and the old church
Lead text
Tammisaaren vanha kaupunki Raaseporissa on kompakti päiväretkikohde, jossa on idyllisiä puutaloja, Suomen vanhin kävelykatu ja vilkas vierassatama.  

Tammisaari pähkinänkuoressa

Raaseporissa sijaitsevan Tammisaaren vanha kaupunki on täynnä viehättäviä puutalokortteleita, pieniä venesatamia ja vehreitä puistoja. Täällä kadut ovat olleet olemassa sellaisenaan samalla paikalla jo 1500-luvulla. Ennen Tammisaari oli taitavien käsityöläisten asuinaluetta. Nyt vierasvenesatatama terasseineen, kävelykatu, putiikit, kahvilat ja ravintolat kuhisevat kesäisin lomailijoita.  

Syksy Tammisaaressa
Show in landscape format
Off

Tärkeimmät nähtävyydet

  • Vanha kaupunki on itsessään kiinnostava nähtävyys. Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa antoi Tammisaarelle kaupunkioikeudet vuonna 1546. Juorupeilit, taidokkaat pihaportit ja ikkunapuitteiden runsaat koristelut ovat yksityiskohtia, joiden tutkiskeluun kannattaa varata aikaa.
  • Ramsholmenin puistometsäalue sijaitsee reilun kilometrin päässä keskustasta. Sinne tammisaarelaiset menevät rentoutumaan ja nauttimaan luonnon rauhasta.
  • Tammisaaren kirkko on vanhan kaupungin sydän. Kirkon rakentaminen aloitettiin jo 1600-luvun toisella puoliskolla, mutta valmistumista saatiin odottaa 20 vuotta.
Old wooden building by the Tammisaari shore
Show in landscape format
Off

Etäisyys Helsingistä

92 kilometriä, reilu tunti.

Näin pääset

Helsingistä pääsee linja-autolla Tammisaareen. Kaikki Helsingin ja Turun väliset junat pysähtyvät Karjaalla, josta voit vaihtaa paikallisjunaan. Matka kestää Karjaalta 12 minuuttia.

Lue lisää Tammisaaresta ja Raaseporista Visit Raseborgin sivuilta.

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Tammisaaren vanha kaupunki Raaseporissa on kompakti päiväretkikohde, jossa on idyllisiä puutaloja, Suomen vanhin kävelykatu ja vilkas vierassatama.