Päiväretki: Lahti

Lead text
Salpausselkä UNESCO Global Geoparkin maisemissa, tunti Helsingistä, sijaitsee talviurheilun ystäville tuttu Lahti, jonka ikoniset maamerkit ovat kaksi radiomastoa ja kolme hyppyrimäkeä.

Pähkinänkuoressa

Lahti on urheilullinen kulttuurikaupunki, josta aukeaa portti koko järvi-Suomeen ja Salpausselkä Unesco Global Geoparkiin. Luonnon ympäröivä kaupunki tarjoaa monipuolista tekemistä ympäri vuoden koko perheelle, vain alle tunnin junamatkan päässä Helsingistä. Talvisin järven jäät täyttyvät hiihtäjistä ja retkiluistelijoita, kun taas kesällä voi tutustua kaupungin designiin, vierailla pienpanimoiden terasseilla ja nauttia luontoaktiviteeteista.

Show in landscape format
Off

Tärkeimmät nähtävyydet

  • Lahden Urheilukeskus ja hiihtomuseo tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen liikkumiseen ja suurtapahtumien seuraamiseen. Hiihtomuseossa  pääsee testaamaan miltä tuntuu hypätä mäkeä Lahden Suurmäestä. 
  • Lahden sataman laivat ja kahvilat ovat idyllinen kohtaamispaikka ympäri vuoden. Kesäisin voi lähteä tutustumaan järvi-Suomeen aina Päijänteelle asti useilla eri risteilyaluksilla. Talvisin voit kokeilla kokeilla retkiluistelua tai fatbike-retkeä. Satamassa sijaitsee arkkitehtuurisesti näyttävä Sibeliustalo sekä puumuotoilua esittelevä galleria Pro Puu.
  • Alvar Aallon Ristinkirkko sijaitsee Lahden ydinkeskustassa ja sietä avautuvat upeat näkymät torille ja Eliel Saarisen suunnittelemaan kaupungintaloon. Arkkitehtuuriltaan pelkistetty kirkko valmistui vuonna 1978.
  • Upea Visuaalisten taiteden museo Malva, joka sijaitsee historiallisessa Mallasjuoman panimorakennuksessa.
Art installation Ahto by Ekho Collective in Lahti Museum of Visual Arts Malva
Show in landscape format
Off

Etäisyys Helsingistä

100 km, tunnin ajomatka moottoritietä pitkin.

Näin pääset

Tunnin välein z-juna Helsingistä Lahden matkakeskukseen, nopein junayhteys 48 min. Suorat linja-autoyhteydet sekä Helsingin keskustasta että lentokentältä, matkan kesto 60-90 min. 

Lue lisää Lahdesta Visit Lahden sivuilta.

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Salpausselän harjujen kupeessa, tunti Helsingistä sijaitsee talviurheilun ystäville tuttu Lahti, jonka ikoniset maamerkit ovat kaksi radiomastoa ja kolme hyppyrimäkeä.