Parhaat matkamuistot Helsingistä

Lumi Supermarket - Flagship boutique
Lead text
Miten tallettaa muisto Helsingistä? Olisiko viemisiksi jotain muutakin kuin perinteistä salmiakkia ja ruisleipää? Kokosimme listan vastuullisista lahjoista ja ekologisista tuliaisista, joita helsinkiläiset suosivat, kun lähtevät maailmalle - suklaata unohtamatta. Kestävää kehitystä suosiva kuluttaja hankkii tuotteita yhä useammin käytettyinä tai kierrätysmateriaaleista tehtyinä. Suurimman osan tuotteista voi ostaa keskustan kivijalkaliikkeistä tai tavarataloista.

Hintakategoria alle 20 €

Heijastin

Moderniksi klassikoksi muodostunut halpa henkivakuutus. Vaatteeseen tai laukkuun kiinnitettävä heijastin on suomalainen keksintö. Perusheijastimia myydään markettien kassoilla; designheijastimet esim. Muumi, Ivana Helsinki, Marimekko.

Mettä Nordicin ruokatuotteet

Pohjolan metsistä poimittuja villejä marjoja, luonnollisia yrttejä ja luonnonvaraisia sieniä, jotka on pakattu 100% kompostoitaviin pusseihin suoraan maailman puhtaimmasta metsästä. Ei lisäaineita tai säilöntäaineita. Myynnissä mm. Muji ja Ruohonjuuri.

Goodion suklaa

Goodion suklaat tehdään käsityönä Helsingissä ja niissä käytetyt ainesosat ovat luomua, raakaa sekä pääosin villejä luonnonantimia. Makuina mm. lakritsi, mustikka, kookos ja karpalo. Suklaita myydään Ruohonjuuressa sekä monissa ruokakaupoissa ja tavarataloissa.

Pesosen mehiläistarhan huulivoide

Lisäaineeton ja kotimainen huulivoide hoitaa huulia luonnollisesti. Se on valmistettu mehiläisvahasta, ekolaatuisesta kaakaovoista, sitruunaöljystä sekä luomutuotetusta viinirypäleen siemenöljystä. Myynnissä esim. Ruohonjuuressa.

Xylitol-pastillit ja purukumit

Xylitol on suomalainen keksintö, jolla on makeutettu pastilleja ja purkkaa jo vuosikymmeniä. Pilttien hampaita suojellaan jo päiväkodeissa, joissa pastilleja jaetaan lapsille. Tuotteita myydään kaikkialla. 

Kehvola Designin postikortit, julisteet ja kalenterit

Veera Kehvolan ja Timo Mänttärin omaperäisiä kuvitettuja paperitavaroita. Suomessa valmistettuja tuotteita voi ostaa Nide-kirjakaupasta tai tilata netistä.  Jos olet liikkeellä Puu-Vallilassa, voit poiketa Kehvolan omassa liikkeessä Vallilantie 21 (avoinna epäsäännöllisesti) tai tilata verkkokaupasta.

Kaurilan saunatuotteet

Käsintehtyä luonnonkosmetiikkaa ja laadukkaita saunatuotteita saa myös vegaanisina. Kokeile vaikka käsimatkatavaroihin sopivaa palasampoota tai uudenlaista deovoidetta. Tuotteita myyvät mm. Ruohonjuuri ja Nudge.

Helsingin kahvipaahtimon päiväkahvilat

Suomalaiset juovat kaikista maailman kansoista eniten kahvia – paahdettua kahvia kuluu noin 10 kiloa per henkilö. Hanki pääkaupungissa paahdettua kahvia Päiväkahvibaarista Vallilasta Päijänteentie 29 tai Teurastamolta Työpajankatu 2.

Lapuan Kankurien Saimaannorppa-pyyhkeet

Luonnonmateriaaleja ja kestävää kehitystä jo yli 100 vuoden ajan. Lapuan Kankurien juuret ovat syvällä suomalaisessa osaamisessa ja tekstiiliperinteessä. Nykyään yritys tunnetaan ylellisistä pellava- ja villatuotteistaan. Yrityksen kutomo toimii edelleen Pohjanmaalla. Liike sijaitsee Katariinankadulla, mutta tuotteita saa myös tavarataloista. Kaikista Saimaannorppa-sarjan pyyhkeistä lahjoitetaan osa tuotosta Suomen luonnonsuojeluliitolle.

Lapuan Kankurit Store & Studio Helsingissä
Show in landscape format
Off

Alle 50 €

Pure Wasten t-paidat ja hupparit

Pure Waste myy vastuullisesti tuotettuja vaatteita ja asusteita naisille ja miehille. Laadukkaat vaatteet on valmistettu ekologisesti kestävistä ja 100% kierrätetystä materiaalista. Printtipaitojen kuvina beagleja, pöllöjä ja saimaannorppia. 

Lokalin keraamiset maitopurkit

Annankadulla sijaitseva Lokal on konseptimyymälä ja suomalaisen taiteen, designin ja käsityön koti. Ajaton tuotevalikoima painottuu käsityöläisyyteen ja pientuotantoon. Puhtaanvalkoinen keraaminen maitopurkki kolmessa koossa on moderni klassikko. 

Nudgen luonnonkosmetiikka ja korut

Nudge on iloinen ekologisten ja eettisten vaihtoehtojen lifestyle myymälä, josta löytyy vaatteita, asusteita, koruja, lahjatavaroita ja luonnonkosmetiikkaa.

Helsingin Villasukkatehtaan villasukat

Helsingin Villasukkatehdas on Suomen ainoa perinteinen villasukkatehdas. Tehdas arvostaa ennen kaikkea suomalaista työtä, ja pitää kunnia-asiana hyvää ja rauhallista työilmapiiriä. Sukkia voi ostaa Helsingissä mm. Helsingin kaupunginmuseosta ja Partioaitasta

Helsingin villasukkatehdas: lammas ja villasukat
Show in landscape format
Off

Alle 100 €

Lovian Pihka-korvakorut

Hanki männyn voimaa pysyäksesi vahvana! Jokainen malli on ainutlaatuinen, 3D-mallinnettu aidosta männynkävystä. Kotimaista muotoilua edustavat korut voi hankkia Lovian liikkeestä, Fredrikinkatu 18. 

Kalevala Korun Eira-korusarja

Eira on osa Made in Helsinki -korusarjaa, joka juhlisti Helsinkiä designpääkaupunkina 2012. Korujen esikuvana on sydänkuvioilla koristeltu rakennus Eiran kaupunginosassa. Kalevala Korun kulta on 100 % kierrätettyä ja toimitusketju timanttikaivokselta loppukuluttajalle on vastuullinen. Yritys tukee hyväntekeväisyyskohteita, ja avustuskohteiksi on valikoitunut erityisesti naisia ja lapsia tukevia kohteita. 

Huovutetut tuohivirsut

Ennen vanhaan tuohivirsut tehtiin lehtipuiden tuohesta, mutta uusi huovutettu versio lämmittää paremmin. Kuopiossa tehtyjä merinovillaisia virsuja myydään pikkuruisessa Salakaupassa, Postikatu 1:ssä.

LUMI Supermarketin Stella Pouch Bag

LUMI laukut ja lompakot ovat korkealaatuisia ja palkittuja tuotteita, joita myydään jo 25 maassa. Stella-laukkuun mahtuvat puhelin ja lompakko, ja se on valmistettu kasvivärjätystä nahasta. 

Yli 100 € 

Arelan kasmirneuleet

Ensiluokkaiset materiaalit, harkitut värit ja toimivat, minimalistiset mallit ovat suomalaisen Arelan tunnusmerkit. Yritys käyttää vain materiaaleja, jotka kestävät käyttöä, pesuja ja ovat huollettavissa. 100% luonnonmateriaalit ovat maatuvia ja ympäristöystävällisesti valmistettuja.

Klaus Haapaniemen silkkihuivit

Klaus Haapaniemeä pidetään yhtenä merkittävimmistä uudemman polven kuvittajista ja muotoilijoista. Hän on kuvittanut mm. Iittalan Taika-astiastoa, vaate- ja sisustustekstiilejä sekä julkisia tiloja. Haapaniemen mystisissä silkkihuiveissa seikkailevat lepakot ja hämähäkit rönsyilevien kukkien keskellä. Tuotteita myynnissä Kämp Gardenissa.

Én hatsin huopahattu

Korkealaatuiset, tunnultaan pehmeät huopahatut valmistetaan käsin Helsingissä, Korkeavuorenkadun éN hats shop -hattutehtaalla. Miesten ja naisten hattuvalikoiman mallit ovat trendikkään minimalistisia ja väriskaala on laaja - ekologisuutta ja vastuullisuutta unohtamatta.

Terhi Pölkin kengät

Uusilla kengillä kotia kohden! Terhi Pölkki luottaa taidokkaaseen käsityöhön, ajattomaan muotoiluun ja ympäristöystävällisiin valintoihin. Kenkien lähtökohtana on kaunis ja ajaton muotoilu sekä kestävät ja laadukkaat materiaalit. 

Vinkki! 

Kärsitkö tilanpuutteesta? Jos matkalaukkuun ei jäänytkään tilaa ostoksille, voit tilata designtuotteet suoraan kotiin:

Helsingin Villasukkatehdas
Finnish Design Shop
Weecos
The Fnlnd shop

Show in landscape format
Off
Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Miten tallettaa muisto Helsingistä? Kokosimme listan vastuullisista lahjoista ja ekologisista tuliaisista, joita helsinkiläiset suosivat itselleen ja ystävilleen, kun lähtevät maailmalle. Kestävää kehitystä suosiva kuluttaja hankkii tuotteita yhä useammin käytettyinä tai kierrätysmateriaaleista tehtyinä.